Güncel Manşetler

Vektör mücadelesi için ihale yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen “Vektör Mücadelesi Hizmeti” gelecek iki yılda daha devam edecek. Vatandaşların rahat bir yaz geçirmeleri için yapılan çalışma kentin her..

Vektör mücadelesi için ihale yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen “Vektör Mücadelesi Hizmeti” gelecek iki yılda daha devam edecek. Vatandaşların rahat bir yaz geçirmeleri için yapılan çalışma kentin her bölgesinde sürdürülecek. Bu kapsamda vektör mücadelesinin gelecek yıllarda da devam etmesi için ihale gerçekleştirildi.

İKİ FİRMA KATILDI

Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda düzenlene Vektör Mücadelesi Hizmeti alım ihalesine iki firma teklif verdi. En düşük teklifi 16 milyon 771 bin TL ile Entopest verirken en yüksek teklif 17 milyon 938 bin TL ile Roksan İlaç’tan geldi. İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdikten sonra yüklenici firmayı belirleyecek.

SİVRİSİNEK VE HAŞERELER

Başta sivrisinek, karasinek, kemirgen ve haşerelere yönelik olarak, bu zararlıların üreme alanları olan tüm su birikintilerinde çalışmalar yürütülecek. 24 ay süreli vektör çalışması 66 personelle gerçekleştirilecek. Dereler, logarlar, fosseptikler, kanal ve kanaletler, göller, havuzlar, yağmur suyu giderleri, bodrum, atık lastik, kuyu, bidon gibi alanlarda düzenli olarak larva mücadelesi gerçekleştirilecek.

LARVA VE ERGİN MÜCADELESİ

Yapılan larva mücadelesinin yanında ergin mücadelesi de yapılacak. Çalışmada Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği doz ve aralıklarla kullanılacak. Çalışmalar kapsamında, bataklık, sazlık gibi ulaşılması zor noktalarda ilaçlama çalışması gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayan 8 çarpı 8 amfibi araç ve hiç kimyasal ilaç kullanmaksızın sivrisinek larvalarını ses dalgalarıyla yok eden larvasonic cihaz hizmet verecek. Erişimi zor noktalarda teleskopik araçlarla vektör mücadelesi yapılacak.

Firmalar                     Teklifler 

Entopest             16 milyon 771 bin TL

Roksan İlaç         17 milyon 938 bin TL

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL