Venezüellalı İtfaiyecilere Kocaeli’nde Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenlenen “İtfaiyecilik Eğitim Programı”nda 77’nci grubun eğitimleri tamamlandı. Eğitime yurt içinin yanı sıra yaklaşık 10 bin kilometre mesafeden gelen Venezüella’dan itfaiye..

Venezüellalı İtfaiyecilere Kocaeli’nde Eğitim
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenlenen “İtfaiyecilik Eğitim Programı”nda 77’nci grubun eğitimleri tamamlandı. Eğitime yurt içinin yanı sıra yaklaşık 10 bin kilometre mesafeden gelen Venezüella’dan itfaiye personelleri de katıldı.
VENEZÜELLALI İTFAİYECİLERE EĞİTİM
2010 yılından bu güne devam eden eğitimlerde 77’nci gruba 12 gün 96 saat eğitim verildi. Eğitim kapsamında itfaiye personellerine yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı mesleki konularında uygulamalı ve teorik eğitimler verildi. Eğitime Aksaray Merkez’den 2, Burdur Bucak’dan 2, Erzincan Merkez’den 2, Eskişehir Çifteler ’den 1, Giresun Bulancak’tan 1, Hatay Merkez’den 1, Kırklareli Merkez’den 1 ve Venezuella’dan 4 itfaiye personeli katıldı.
YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN PERSONELLERİNE EĞİTİM VERİLİYOR
Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde yurt içinin yanı sıra yurt dışından eğitimlere katılan yabancı itfaiye personellerine de eğitim veriliyor. 2010 yılından bu yana eğitimlere Türkiye genelindeki Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinden bin 773 itfaiye personeli katıldı. Ayrıca eğitimlere Kazakistan, Makedonya, KKTC, Tunus, Kolomor, Kolombiya, Arjantin, Filistin, Şili ve Venezüella gibi birçok yabancı ülkeden bugüne kadar 151 itfaiye personeli katıldı.   ​

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL