Yardım konusunda son derece dikkatli davranıyorlar!

İzmit Belediyesinin yardım kolileri, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor Koronavirüs ile mücadelede büyük bir dayanışmaya önayak olan İzmit Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla ihtiyaçları karşılamak isteyenleri buluşturmaya devam ediyor. Gelen yardımları koliler..

Yardım konusunda son derece dikkatli davranıyorlar!

İzmit Belediyesinin yardım kolileri, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Koronavirüs ile mücadelede büyük bir dayanışmaya önayak olan İzmit Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla ihtiyaçları karşılamak isteyenleri buluşturmaya devam ediyor. Gelen yardımları koliler haline getiren belediye ekipleri, yapılan incelemelerin ardından gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

 

Hayatı durma noktasına getiren koronavirüs sebebi ile baş gösteren ekonomik sıkıntıyı vatandaşın üzerinden almak isteyen İzmit Belediyesi, başlattığı dayanışma kampanyasını tüm hızıyla sürdürüyor. Kampanya boyunca destek olmak isteyen vatandaşların gönderdiği ve marketlerde oluşturulan dayanışma askılarından toplanan yardımlar, yapılan detaylı analizlerin ardından gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Yardım konusunda son derece dikkatli davranan İzmit Belediyesi, gönderilen ve yapılan yardımları kayıt altında tutuyor.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİ ANALİZ EDİLİYOR

Yardımların doğru adrese gitmesi için birkaç aşamadan oluşan titiz bir analiz çalışması gerçekleştiren İzmit Belediyesi, ihtiyaç sahipleri ile yardım etmek isteyen vatandaşları buluşturuyor. Yardımlar konusunda son derece şeffaf bir çalışma gerçekleştirilirken, ihtiyaç sahipleri belirli kriterler üzerinden belirleniyor. Oluşturulan bir form üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaşan ekipler, yapılan analizlerin ardından gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşları belirliyor. Yardım kolileri, resmi üniformalı personeller aracılığıyla kapıya kadar götürülerek, yardım ulaştırılan kişinin imzası karşılığında teslim ediliyor.

 

5 BİNDEN FAZLA BAŞVURU ALINDI

Çalışma durumu, ailede kaç kişinin yaşadığı, engelli, yaşlı ve hasta durumu, ev sahipliği durumu gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu incelemelerin ardından, ihtiyaç sahipleri belirleniyor. Kampanyaya bugüne kadar toplam 5 bin 152 başvuru yapıldığı, gerçek ihtiyaç sahibi ailelerden 3 bin 568’ine İzmit Belediyesi tarafından yardım kolisi ulaştırıldığı öğrenildi. Yardım kolisi dağıtımında, salgın süresince çalışamayacak durumda olanların öncelikli olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

 

KAMPANYA TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Tüm dünyayı kâbus gibi saran koronavirüse karşı tüm birimleriyle büyük bir mücadele veren İzmit Belediyesi, süreç nedeniyle işsiz kalan ya da ekonomik sıkıntıya maruz kalan vatandaşları da unutmayarak, yardım kampanyası başlatmıştı. Genelge gereği doğrudan nakdi yardım kampanyasının mümkün olmaması nedeniyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yardımseverleri bir araya getiren kampanyanın startını veren İzmit Belediyesi, bu maksatla toplanan yardımları koliler halinde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı sürdürüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL