Eğitim Genel Güncel

“Yaşam Hakkı, Bütün Hakların Temelidir”

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ‘nde”Mevlana ve İnsan Hakları” konulu konferans düzenlendi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Şenkal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Akhisar, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Dr…

“Yaşam Hakkı, Bütün Hakların Temelidir”

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ‘nde”Mevlana ve İnsan Hakları” konulu konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Şenkal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Akhisar, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut’un yanı sıra birçok öğrencinin katıldığı konferansta konuşmacı olarak Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ergin Ergül yer aldı.

“Yaşam Hakkı, Bütün Hakların Temelidir”
Hz. Mevlana’nın hayatını anlatarak konuşmasına başlayan Doç. Dr. Ergül, “Mevlana, hayatımızın her alanında karşımıza çıkmakta. Hukukçuların Mevlana’ya yakınlığı ise onun haktan, adaletten ve eşitlikten yana olduğundan kaynaklanıyor. Mevlana, adalet kavramını güneşe benzetiyor. Yaşam hakkı, bütün hakların temelidir. İnsan onuru, insana verilen değerdir ” dedi.

Mevlana’nın insan haklarını savunduğunu söyleyen Ergül, “Mevlana, bir insanın hakkının verilmesi, bütün insanların haklarının verilmesi kadar değerli olduğunu söyler. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile Mevlana’nın insan hakları hakkındaki görüşü paraleldir.” sözlerine yer verdi. Mevlana’nın sözleri ile küreselleşmenin de önemini aktaran Doç. Dr. Ergül, “Bir ayağım merkezde, bir ayağım 72 millette.” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden konferans, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Şenkal ve Dr. Fatih Akbulut’un Doç Dr. Ergin Ergül’e hediye ve teşekkür takdimiyle sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL