Yeni dönem hızlı başladı

Kocaeli’nin, 15 yıllık tecrübesiyle, Halk Üniversitesi olma unvanına sahip olan KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı.   KO-MEK kurulduğu ilk günden itibaren yaptığı katkılarla, yetişkin eğitiminde adeta çığır açtı. Hayat Boyu Eğitim..

Yeni dönem hızlı başladı

Kocaeli’nin, 15 yıllık tecrübesiyle, Halk Üniversitesi olma unvanına sahip olan KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı.  

KO-MEK kurulduğu ilk günden itibaren yaptığı katkılarla, yetişkin eğitiminde adeta çığır açtı. Hayat Boyu Eğitim anlayışının hâkim olduğu bu önemli eğitim kurumunda herkes kendine uygun bir branşta eğitim almanın ayrıcalığını yaşadı. Sanat kurslarına katılarak yeteneklerini keşfeden vatandaşlar, istihdam kurslarındaki eğitimler sayesinde bir meslek öğrenerek iş bulma olanağına sahip oldu. KO-MEK, 15 yılda 330 farklı branşıyla 530 bin 965 kişiye ücretsiz eğitim verdi.

İSTİHDAM KURSLARI İŞSİZ BIRAKMAYACAK

KO-MEK bu sene de bu anlayış çerçevesinde eğitim kervanını yola çıkardı. Bu yıl istihdam seferberliği kapsamında birçok farklı branşta eğitim sunulacak. Gelen talep doğrultusunda KO-MEK’te bu yıl, Sıhhi Tesisatçılık,

Pişmaniye Yapımı, Fiber Optik, Asansör Sistemleri Montaj ve Bakımı, Doğalgaz İç Tesisatçısı, Servis Elemanı (Garson) ve Forklift eğitimleri verilecek. Bunun yanı sıra sanat eğitimine yönelik kurslar tüm hızıyla devam edecek. Ayrıca geçen yılki istihdam branşları arasında yer alan ve birçok insanı ekmek sahibi yapan, Kuaförlük, Aşçılık, Kaynakçılık, Havuz Suyu Operatörlüğü, Mantar Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Arıcılık ve Fotoğrafçılık gibi istihdam branşları da devam edecek.

LİSAN MI ÖĞRENMEK İSTİYORSUNUZ? HAYDİ KO-MEK’E

KO-MEK’in lisan branşları bu yıl ilgi görmeyi sürdürüyor. KO-MEK’te Gürcüce, Boşnakça, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Korece dillerinde eğitim veriliyor. Bu kurslara vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yeni branşların eklenmesi bekleniyor.

OKUMA – YAZMA SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ve başlatıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören “Okur Yazarlık Seferberliği” ne KO-MEK’ten büyük destek gelmişti. KO-MEK bu eğitim döneminde de bu anlamlı seferberliğe yönelik desteğini kurslarıyla devam ettirecek.

KOCAELİ’NİN MARKA DEĞERLERİ KO-MEK’TE YAŞAYACAK

KO-MEK, Kocaeli’nin bin yıllık geçmişe sahip marka değerlerine kurslarıyla adeta sahip çıkıyor. Asırlık lezzetler, Kandıra Bezi ve Hereke Halısı gibi birçok değer KO-MEK’te yeni açılan atölyelerde halka öğretilecek. Bu sayede bir yandan Bilge kentin unutulmaya yüz tutan değerleri yaşatılırken, diğer yandan kurslarda yetişen yeni girişimcilerle istihdama katkı sağlanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL