Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Yerel Basın Özgürlüğün Teminatıdır” | Kocaelide Bugün

“Yerel Basın Özgürlüğün Teminatıdır”

DEVA İL Başkanı Koç, “Yerel Basın’ın Yok Edilmesine Göz Yumamayız” DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamu kurumları tarafından tasarruf adı altında basın organlarına ceza..

“Yerel Basın Özgürlüğün Teminatıdır”

DEVA İL Başkanı Koç, “Yerel Basın’ın Yok Edilmesine Göz Yumamayız”

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamu kurumları tarafından tasarruf adı altında basın organlarına ceza verilmektedir. Kamuda makam araçları saltanatı sürerken halkın, bağımsız kalabilmiş tek bilgi kaynağı olan yerel basın organlarının cezalandırılması kabul etmemiz mümkün değil dedi

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç yaptığı basın açıklamasıyla kamuda tasarruf adı altında halkın haber alma özgürlüğünün yegâne güvencesi haline gelen yerel basına ceza verilmek istendiğini söyledi.

Başkan Adem Koç, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı’nın ve TBMM’nin muaf tutulduğu tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurumlarının yerel basına yönelik abonelik ve gazete alımına kısıtlama getirildiğini ifade etti. Koç sözlerini şöyle sürdürdü, “Halkın haber alma hakkının en önemli savunucusu konumunda bulunan yerel basına yönelik getirilen bu tedbir ile bu olağanüstü ve zorlu şartlar altında yayın yapan yerel medya kuruluşları ekonomik bir darboğaza sürüklenecektir.

YEREL BASIN ÖZGÜRLÜĞÜN TEMİNATIDIR

Tedbirlerin aktif olarak uygulanması durumunda başta Kocaeli’mizdeki medya kuruluşları olmak üzere ülkemizin her noktasındaki birçok medya kuruluşu faaliyetlerini sonlandıracak, gazeteciler ve bağlı çalışanlar işsiz kalacaktır. Yerel demokrasinin önemli bir temsilcisi olan ve halkın sorunlarını gündeme getirerek sosyal dengeyi sağlama görevini üstlenen medya kuruluşlarına yönelik bu tasarruf tedbirlerinin kesinlikle gözden geçirilmesi gerekmektedir.

YANDAŞLARA VAR, TARAFSIZA YOK

Yandaş gazetecilerin her türlü fırsattan ve nimetten faydalandırıldığı bir sistemin hakim olduğu ülkemizde sadece reklam ve gazete satışı ile ayakta durarak yayın yapan yerel medyaya yönelik getirilen bu karar; dürüst, ilkeli ve halkın safında yer tutan medya mensuplarına yönelik bir ambargodur.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan bağımsız ve tarafsız medyaya tahammül etmekte güçlük çeken “politikacıların” aldığı bu kararı, tasarruf ile bağdaştırmak mümkün değildir. Her türlü israfın her türlü kurumda had safhada yaşandığı ülkemizde tasarrufun öncelikle bu kararı alanlar tarafından uygulanmasının gerekliliği açıktır.

ÖNCE 4-5 YERDEN MAAŞ ALANLARA BAKSINLAR

2 TL’lik gazete ücretleri ile tasarruf yapmaya çalışanları; öncelikli olarak 3’er, 4’er yerden aldıkları maaşları, huzur haklarını, yüzlerce adet son model makam araçlarını, ülkenin dört bir yanındaki sarayları, vatandaşın hiç kullanmadığı sözde altyapı yatırımlarına verilen garanti ücretlerini ve yok pahasına satılan ülke kaynaklarını sorgulamaya davet ediyoruz.
DEVA Partisi olarak yerel medyanın güçlendirilmesi ve çok sesli yapısının korunması için destek çağrımızı yineliyoruz. Yerel basın susturulamaz…” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL