Politika

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu’dan Genel Af Çağrısı: “PKK’lılar Tahliye Edilirken Garibanlar Neden Hapiste?”

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu’dan Genel Af Çağrısı: “PKK’lılar Tahliye Edilirken Garibanlar Neden Hapiste?” Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, toplumsal barışın tesisi için uzun..

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu’dan Genel Af Çağrısı: “PKK’lılar Tahliye Edilirken Garibanlar Neden Hapiste?”

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu’dan Genel Af Çağrısı: “PKK’lılar Tahliye Edilirken Garibanlar Neden Hapiste?”

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, toplumsal barışın tesisi için uzun süredir dile getirdikleri genel af talebine kamuoyundan güçlü destek geldiğini vurgularken, bu çağrıya karşı çıkan kesimlerin gerekçelerini sorguladı.

“Vicdanlar Sessiz Kalmamalı”

Genel Başkan Mutlu, af karşıtlarının “PKK’lılar da faydalanır” gerekçesini öne sürdüklerini hatırlatarak, “Terörle Mücadele kapsamında son birkaç ayda yüzlerce PKK üyesi ya da ilişkisi olduğu iddia edilen kişi zaten tahliye edildi. Peki o zaman neredeydiniz?” diye sordu.

“Gariban Vatandaş Hâlâ İçeride”

Mutlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

> “Bugün geldiğimiz noktada, PKK mahkûmları, gariban vatandaşlarımızdan önce birer birer tahliye ediliyor. Bu tablo ortadayken, kader mahkûmu dediğimiz masum vatandaşlarımız için çıkarılacak bir affa hâlâ karşı bir tavır sergileyecek misiniz?”

“Toplumsal Barış İçin Adım Atılmalı”

Teoman Mutlu, affın terör suçlularını değil; suça itilmiş, adaletsizlikle karşılaşmış, cezasını çeken ancak ikinci bir şansa ihtiyaç duyan vatandaşları kapsaması gerektiğini vurgulayarak şu çağrıda bulundu:

> “Gerçek adalet, vicdanları rahatlatacak bir afla sağlanır. Bu çağrımız bir lütuf değil, toplumsal huzur adına bir zorunluluktur. Hükümetten beklentimiz, bu sese kulak vermesi ve artık harekete geçmesidir.”

Yerli ve Milli Parti, toplumun tüm kesimlerini etkileyen bu adaletsizliğe karşı birlik çağrısını yineledi: “Affa değil, çifte standarda karşı çıkın.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL