Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
‘’Yeryüzünü kurtaracak hareket Türkiye’den çıkacak’’ | Kocaelide Bugün

‘’Yeryüzünü kurtaracak hareket Türkiye’den çıkacak’’

Yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil ile yazar Necip Evlice, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı’na katıldı. Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda söyleşi gerçekleştiren ikili, “Klas Duruş” konusunu işledi. Söyleşi..

‘’Yeryüzünü kurtaracak hareket Türkiye’den çıkacak’’

Yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil ile yazar Necip Evlice, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı’na katıldı.

Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda söyleşi gerçekleştiren ikili, “Klas Duruş” konusunu işledi. Söyleşi Nuri Pakdil’in hayatını anlatan kısa film gösterimi ile başladı.  “Bugün biraya gelişimizi sağlayan Kocaeli Kitap Fuarı’nı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve sevgili başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Pakdil, “Türkiye’nin özellikle orta doğu kavramında tartışmasız bir işlevi olduğuna ve yeryüzünü kurtaracak hareketin Türkiye’den çıkacağını inanıyorum” dedi.

“PAKDİL’İ TANIMAK İÇİN ‘ASLA VE DAİMA’ BELGESELİNİ İZLEYİN”

‘’Klas Duruş’’ adlı kitabını 1997 yılının Ekim ayında okuyucu kitlesine sunan Nuri Pakdil ile yazar Necip Evlice, Kitap Fuarı’nda söyleşi gerçekleştireceği salona büyük alkış alarak girdi. İlk sözü alan Evlice, “Gençlerin çoğunluğu 7 güzel adam dizisinden tanıyor. Dizi mantığı içinde anlatılan konuların kaydırılması sebebiyle gençler, Nuri Pakdil’i doğru tanımadılar. ‘’Asla ve Daima’’ belgeselinde anlatılan Nuri Pakdil gerçekte kimdir anlayabilirsiniz” diyerek sözü Pakdil’e bıraktı.

ARKADAŞLARINI TEK TEK ANDI

Pakdil, “Bir gerçeği vurgulamak istiyorum. Yabancılaştırma girişimiyle halkımız bir kimlik değişimine zorlandı. Kimliğimizden koparılmaya çalışıldık. Bu durum bize 7 güzel adam dediğimiz adamlara tarihsel bir sorumluluk ekledi. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık ve yaptığımıza da inanıyorum. Bu vesile ile vefat eden tüm arkadaşlarımı rahmetle ve özlemle anıyorum.”  diye konuştu.

“YABANCILAŞTIRILAN TOPLUMU EDEBİYATLA KURTARABİLİRİZ”

“1923’de halkın davranışlarına karşı edebiyat oluştu” diyerek konuşmasına devam eden Pakdil, “Batılı sanatçılar sömürgecilerle birlik oldular ve yabancılaştırmayı ülkemize getirdiler. Bu yabancılaşmanın sanatla ve edebiyatla ülkemizden atılabileceğini hep inandık.  Çünkü edebiyat bizim için sadece güzel söz üretme eylemi değildir, bir duruş, bir karşı görüş, bir red etme aracıdır” ifadelerini kullandı.

“YERYÜZÜNÜ KURTARACAK HAREKET TÜRKİYE’DEN ÇIKACAK”

Türkiye’nin özellikle orta doğu kavramında tartışmasız bir işlevi olduğuna inandığını kaydeden Pakdil” Ben yeryüzünü kurtaracak hareketin Türkiye’den çıkacağını inanıyorum. Geleceğimizin mimarları gençlerimize inanıyorum. Gençlerimiz çok okumalı. Kesinlikle bir yabancı dil bilmelerini istiyorum. Batılı sömürücülere ve bunun yerli işbirlikçilerine karşı bizlerinde kültür ve sanat cephesi oluşturmamız gerekiyor. Ancak böyle ülkemizi umut dolu ve huzurlu hale getirebiliriz” şeklinde konuştu. 4 yıl önce 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın onur konuğu olan Nuri Pakdil ve Necip Evlice’ye söyleşi sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11. Kocaeli Fuarı’na katılmalarından dolayı hediye verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL