Yesevi Ocağı’ndan Sert Tepki

Yesevi Ocağı’ndan Ozan Ceyhun’a Sert Tepki Yesevi Ocağı’ndan Ozan Ceyhun’a Sert Tepki Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ozan..

Yesevi Ocağı’ndan Sert Tepki

Yesevi Ocağı’ndan Ozan Ceyhun’a Sert Tepki

Yesevi Ocağı’ndan Ozan Ceyhun’a Sert Tepki

Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ozan Ceyhun atandı.

Ozan Ceyhun’un Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi olarak atanması özellikle ülkücü camiada tepki ile karşılandı. Bu tepkilerden birisi de Yesevi Ocağı Başkanı ve aynı zamanda Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Dönem Sözcüsü Eren Elmalı’dan geldi.

“Ülkücü Mustafa Erol’un Katili”

Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977’de İstanbul’daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nun bombalanması suçundan yargılanmış. Olay sonrası kaçak durumda olan Ceyhun için yakalama kararı çıkartılmış. 1980 darbesi sonrası hakkında idam cezasıyla iddianame hazırlanmasıyla birlikte Avusturya’ya kaçmıştır. Bombalanma olayında ülkücü Mustafa Erol vefat etmiştir.

“İbret Vesikası Tablo”

Mustafa Erol’un cenazesi para bulunamadığı için tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak taşınmış ve bu an fotoğraflanarak milliyetçi-ülkücü camiada unutulmaz tablolar arasında yer almıştır. Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı dernek binasında yaptığı açıklamada “Ozan Ceyhun denen zat kendi hazırladığı bombayı yurtta kalan öğrenci ülkücü işçilerin olduğu kata planlı bir şekilde atmış ve bu patlamada ülkücü Mustafa Erol ağabeyimiz şehit olmuştur. Şehidimizin parçalanmış naaşı, para bulunamadığı için memleketine tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak götürüldü. Ölümsüz olan şehidin dağ gibi ülküdaşlarının omuzunda ki ölümsüz anı yıllardır Ocaklarda, Ocaklarımızda bir ibret vesikası olarak kaldı. Bu katilin atanması gerek bizlerin hatırasına, gerekse şehidimize saygısızlıktır. Bu kararı verenlerin bu yanlıştan dönmesini istiyoruz. Şu tabloya bakıp vicdanlarıyla tekrar karar vermeye davet ediyoruz.”

“Alman Milletvekili”

1982 yılında Avusturya’dan Almanya’ya geçen Ozan Ceyhun 1986’da Yeşiller Partisi’ne katıldı. 1992 ve 1998 arasında Hessen Sosyal Bakanlığı’nda çalıştı. 1998 ve 2000 arasında Yeşiller Partisi adına Avrupa Parlamentosu’nda (AP) görev aldı.

2000’de Yeşiller Partisinden istifa ederek Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) geçti ve 2004’e kadar AP’deki görevini sürdürdü.

“Ermeni Tasarısını Hazırladı”

Yesevi Ocağı Başkanı Elmalı, “1992 yılında kendi isteğiyle Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşlığına geçen Ozan Ceyhun, Yeşiller Partisi adına Avrupa Parlamentosu milletvekili olduğu dönemde sözde soykırımı kabul eden “Ermeni Tasarısını” hazırlamıştır. Bu dönemlerde Türkiye tarafından hakkında kırmızı bültenle aranma kararı çıkartılmıştır. 2000 yılına gelindiğinde zaman aşımından faydalanarak cezadan beraat etmiştir.”

“Türk Devlet Hariciyesinin Zafiyetidir”

Ozan Cengiz’in 1980 öncesi karıştığı olayın dışında başka bir hususu vurgulayan Eren Elmalı, “Alman Milli Takımından oynayan bir futbolcu bile daha sonra Türk Milli Takımında oynayamazken; daha önce Alman milletvekili olan birisini nasıl Türk Devleti’ni temsilen başka bir ülkeye gönderebiliriz. Büyükelçi demek ona bağlı güvenlik ataşesiyle birlikte bölgede ki tüm istihbarata hâkim olmak demektir. Bu karar aynı zamanda Türk Devlet Hariciyesi zafiyetini göstermektedir.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL