“Yıllardır şehrimizin çözülmeyi bekleyen bir çöp sorunu var”

BBP Kocaeli il başkanı Remzi Kaya Çöp Sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamasında “Yıllardır şehrimizin çözülmeyi bekleyen bir çöp bertaraf ve depolama sorunu var bu koca bir gerçek. Eski Büyükşehir..

“Yıllardır şehrimizin çözülmeyi bekleyen bir çöp sorunu var”

BBP Kocaeli il başkanı Remzi Kaya Çöp Sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kaya açıklamasında “Yıllardır şehrimizin çözülmeyi bekleyen bir çöp bertaraf ve depolama sorunu var bu koca bir gerçek.

Eski Büyükşehir belediye başkanı sayın Karaosmanoğlu çözmeye çalışır gibi yapıp, hatta bir dönem de “gaz” almak için ilgili ilgisiz bir heyeti de Paris’e gönderdi.

Giden heyetten bir de bizden bir görevli arkadaşımız vardı. Konuya hakim, bilgili bir arkadaşımız. Onu yolcularken aslında bunun Kocaeli’ye kurulması düşünülen tesisi elin FRANSIZ i nasıl yapmışı görmeye değil de ;sanki turistik bir geziye gidiyor olduklarını giden etkisiz, bilgisiz ekipten taa o zaman anlamıştım. Maksat çöp tesisi değil bir gezi idi sadece. Çünkü konu ile hiç ilgisi olmayan onlarca kişi Paris gezisine gitti…

Parti olarak o günlerde eksileri ve artıları ile ve nasıl olması gerektiği ile ilgili basın bilgilendirme toplantıları da yaptık. Ama Karaosmanoğlu başkan tepkilerden çekindiğinden zamana oynadı, top çevirdi ve tac’a atarak bırakıp gitti.

O tac’a atılan top yeni başkan Sayın Büyükakın’ın elinde bir saatli bomba oldu.

Hiç bir belediye sınırı içindeki vatandaş kendi ilçesinde çöp tesisi istemiyor. Hatta bazı AKP meclis üyeleri ve ilçe başkan ve yöneticileri de istemiyor. Ama yapılmak ta zorunda çünkü bu tüm şehirler gibi bizim şehrimiz için de bir zaruret.

Eee ne olacak şimdi…

Sayın Büyükakın yalnız mı bırakılacak,sadece onun mu sorunu bu.(kimse de bu yazıdan Tahir hoca’ yı savunuyoru çıkarmasın)

Şimdi hiç bir teknik yönüne girmeden halk dili ile önerim şunlar.

* Ya her ilçe kendi çöp tesisini kendi ilçesine yapsın.(Herkes kapısının önünü temizlesin ve çöpünü depolayıp bertaraf etsin) Ama bu büyük maliyet demek ki zaten belediyelerde para yok ve hepsi borçlu.

*Yada Büyükşehir bu tesis veya tesisleri konunun uzmanlarının en uygun yer olduğuna karar verdiği yerlerde yapacak başka çaresi yok. Herkesi mutlu edemezsiniz. Ama ikna edebilirsiniz. Bunun yolu bir şey alırken bir şey vermektir. Yani hangi ilçe sınırları içinde yapılacaksa o ilçeyi her bakımdan kalkındırmak, hizmet götürmek gibi yatırımlarda birinci öncelikli ilçe ilan edip halkı ikna etmiş olacaksınız. Bunun tek yolu bu. Yoksa bugün kandıra dan karşı çıktılar diye geri adım atarsanız yarın yapmak istediğiniz ilçelerde de geri adım atmak zorunda kalırsınız.

Sayın Büyükakın kendisi için çöp tesisi kurmuyor, Kocaeli için kurulacak sonuçta.

Tabi bunun için mutlaka konunun erbabı ve  uzmanları her yönü ile düşünüp planlayarak yapmalı, oldu bittiye getirilmemeli.”dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL