Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
YOKLUĞUNA HALA ALIŞAMADIK | Kocaelide Bugün
Genel Manşetler Yaşam

YOKLUĞUNA HALA ALIŞAMADIK

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi ile Yesevi Ocağı “Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu An(la)ma Programı” düzenledi.  Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa katılım yoğun oldu. Demir’den Şiirli Anlatım Programda söz alan Türk..

YOKLUĞUNA HALA ALIŞAMADIK

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi ile Yesevi Ocağı “Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu An(la)ma Programı” düzenledi.  Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa katılım yoğun oldu.

Demir’den Şiirli Anlatım

Programda söz alan Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “Adalet emirdi, adaletliydi. Merhamet emirdi, merhametliydi. Herkes belki biraz amma, o tam deliydi. Vatanın delisiydi Muhsin Yazıcıoğlu. Doğruyu kim nerde demişse, doğrudur demiştir yeri gelmişse. Halkına çevrilmiş namlu görmüşse, dikilen biriydi Muhsin Yazıcıoğlu. 7.5 yıl zindanda masumca yattı, Kimseyi satmadı Muhsin Yazıcıoğlu. Katledildi vallahi göz göre göre haykırdık adalet işlesin, nerede töre? Bir koç kurban verdik o gün zahire, Üşüyeceğini bile bildi Muhsin Yazıcıoğlu. Siyaset yapmadı davaydı işi şehitlere karıştı Muhsin Yazıcıoğlu. Ey Yücel Muhsin’i sen öldü sanma bizde Muhsinler bitmez sakın ahlanma; Ülküsü yaşıyor tüm ocaklarda, dava adamıydı Muhsin Yazıcıoğlu” Şeklinde şiirli bir anlatımla dile getirdi.

“O Hayallerimin Merkez Noktasıdır.”

Demir’in ardından programda söz alan Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, “Her çocuğun bir kahramanı vardır. Benim kahramanım bu dünyada yiğit, öteki dünyada şehit Muhsin Yazıcıoğlu’dur. Çocukluk yıllarından itibaren onu takip etmiş birisiyim. O hayallerimin merkez noktasıdır. Başkanın vefatıyla hayatımın en acı günü yaşadım ve bu şehirde hayatlarının en acı gününü yaşayanlarla işte böyle kardeş oldum. O yüzden hayatımın en acı gününü yaşadığım bu şehirde, hayallerimin merkez noktası olan liderime; kimse hakaret edemez.” Dedi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir şiiriyle sözlerine son verdi.

“Milliyetçilik Herkesi Kucaklayan Bir Anlayıştır.”

Programın konuşmacıları arasında yer olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. İbrahim Maraş, “Türkiye de maalesef birileri hep milliyetçiliği Fransız ihtilalından sonra ortaya çıkan bir görüş gibi gördüler. Aslında milliyetçilik Metehan’dan bu yana herkesi kucaklayan, vatanını seven bir anlayıştır. İşte Muhsin Yazıcıoğlu;, Türk liderlerin, bilge kağanların ortaya koyduğu adaletli, erdemli lider çizgisini ve düşüncesini günümüze uyarlayan ve o çizgiyi takip eden birisiydi. İslam’ın siyasete alet olmasını doğru bulmadığımız gibi milliyetçiliğinde siyasete alet olmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye’de her Türk çocuğu milliyetçisi olmalıdır. Peygamberimizin ümmet anlayışı bir devletin altında yaşayan bireylerden müteşekkildir. Bunun içinde de Yahudisi de vardır, Hristiyanı da vardır. Peygamberimiz nezdinde ümmet; İslam dininden ibaret değildir.  Muhsin Yazıcıoğlu’nun da milliyetçilik anlayışı tam da Peygamberimizin tanımlamış olduğu ümmet kavramına denk düşer. Bir devlet altında yaşayan vatandaşlar mensup oldukları dine, cemiyete, ırka göre değil imanın gereği olan adaletle yönetilmelidirler. Muhsin Yazıcıoğlu hayatı boyunca ülkemizin hassas meselelerine hep çok dikkatli yaklaşmıştır. Milleti ifrata düşürecek cümleler kurmaktan sakınmaya özen göstermiştir. Günümüz siyasetinin de Muhsin Yazıcıoğlu’nun birleştirici ve bütünleyici siyaset anlayışına ihtiyacı vardır. Muhsin Yazıcıoğlu, sorgulamanın öneminin, bilgi çağının gerekliliklerinin farkına çok önceden varmış bir insandı. Siyasetin içerisinde olup da siyasetçi olmayan birisiydi. Çünkü siyasetin kirliliğine hiç bulaşmamıştı.”dedi.

“Kendini Anlatamamaktan Yakınırdı.”

Programda son olarak söz alan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Danışmanı Dr. Bilal Habeşi Özkaynar, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun yokluğuna hâlâ alışamadık. Şu an şu kapıdan çıkıp gelecekmiş gibi geliyor. Kabullenmek çok zor geldi. Muhsin başkanın karşısında, zengini de fakiri de aynı itibarı görürdü. Herkesin kendinde bir parça gördüğü bir liderdi. Tüm dünya Türklerinin ve Müslümanların sesi olmaya çalıştı. Hiçbir zaman zenginlik peşine düşmedi. Dürüst Bir İnsandı. Fakat bir derdi vardı. O da kendisini ifade edememek, kendisini anlatamamaktı ve bu durumdan yakınırdı. Hep geçmişten gelen yaftaları, ithamları veya kendisi ile ilgisi olmayıp da ama kendisine mal edilen algıları izah etmekle, öyle olmadığını açıklamakla uğraştırırlardı. Her gittiği platformda, programda hiç bitmeyen aynı sorular, aynı ithamlarla muhatap olurdu. Hakk’ın rahmetine kavuştu ama o sorular ve ithamlar, suçlamalar hiç bitmedi. Gıyabında devam ediyor ve hatta yakınında bulunmuş bizlere de yöneltiyorlar. Bizler de bildiğimiz ve dilimizin döndüğü şekliyle öyle olmadı, öyle değil diye izah etmeye çalışıyoruz. İşte bu sebeple hep savunmada kalmaktan dolayı rahmetli başkanın derdi vardı’

Programa Yoğun İlgi

Programa, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Osman Ayvazoğlu, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Prof.Dr. Halis Aygün, Prof.Dr. Yasin Kişioğlu, Doç.Dr. Abdulvahap Akıncı, Hepar İl Başkanı Ahmet Tükenmez, SP İl Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gögerçin, Emekli Meclis Başkanı Halil Atay, Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin, Bağımsız Sağlık Sendikası Başkanı Sami Ayyıldız, Türk Eğitim Sen İzmit İlçe Başkanı Hüseyin Akçay, Koü Türk Dünyası Kulübü Başkanı Numan Çakır, Ötüken Dergi Temsilci Erhan Demir, Kihmed il Yöneticisi Nebi Karakoyun ile BBP ve Alperen Ocakları’nın eski yöneticileri katılım sağladılar.

Programın sonunda konuşmacılara hediye takdim edildi. Ve gelen katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL