Yukarı Hereke’de 23 Nisan Coşkusu

Hereke Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği ve Yukarı Hereke’de bulunan Rıfat Ilgaz İlkokulu, Uzun Pınar İlkokulu, Yukarı Hereke İlkokulu, Vatan İlkokulu ve Hereke Anadolu İmam Harip Lise’si ortaklığıyla 23..

Yukarı Hereke’de 23 Nisan Coşkusu

Hereke Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği ve Yukarı Hereke’de bulunan Rıfat Ilgaz İlkokulu, Uzun Pınar İlkokulu, Yukarı Hereke İlkokulu, Vatan İlkokulu ve Hereke Anadolu İmam Harip Lise’si ortaklığıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Yukarı Hereke’de kutlandı.

YUKARI HEREKELİLER KUTLAMALARA İLGİ GÖSTERDİLER

Yukarı Hereke Halı Saha Kompleksinde gerçekleştirilen kutlamalara Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Hereke Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği Başkanı Mehmet Şahin, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Yukarı Herekeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kutlamalar protokol konuşmaları ve okul gösterileriyle devam etti.

HALAT ÇEKME VE ÇUVAL YARIŞI YAPILDI

23 Nisan Çocuk Bayramında tüm okulların ana sınıf ve ilkokul öğrencileri aylardır hazırlandıkları gösterileri sergilediler. Özellikle ana sınıf öğrencilerinin gösterileri büyük alkış aldı. Ayrıca 23 Nisan gösterilerinin vazgeçilmesi olan çuval yarışı ve halat çekme oyununda öğrenciler birinci olmak için yarıştılar. Yarışmalara katılan tüm öğrencilere protokol üyeleri tarafından anı madalyası hediye edildi.

BAĞLAMA VE HALK OYUNLARI KUTLAMALARA RENK KATTI

Kocaeli Spor ve Gençlik İl Müdürlüğü, kutlamalarda oluşturdukları eğlenceli atletizm parkurunda çocuklar hem yarışıp hem de eğlendiler. Kutlamaların finalinde Hereke Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği’nde Bağlama ve Halk Oyunları eğitimi alan öğrencilerinin gösterileri yer aldı. 25 öğrenciden oluşan bağlama ve koro ekibi üç türkü çalıp söylerken, halk oyunları İç Anadoluya özgü folkloru sergilerdiler. Kutlamalar sonunda okul idarecilerine desteklerinden dolayı protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi hediye edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL