Güncel Manşetler

Yükselen dalgalara dikkat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) sahillerde tatil yapan vatandaşları uyardı. Sahil kesimlerinde aşırı rüzgar ve sonrasında oluşan dalgalar tehlike saçıyor. Bu dalgalarla birlikte rip..

Yükselen dalgalara dikkat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) sahillerde tatil yapan vatandaşları uyardı. Sahil kesimlerinde aşırı rüzgar ve sonrasında oluşan dalgalar tehlike saçıyor. Bu dalgalarla birlikte rip akıntıları da ortaya çıkıyor. KOSKEM, deniz durgunlaşana kadar vatandaşları suya girmemeleri konusunda uyarıyor.

RİP AKINTISINDAN ÇIKIŞ

Karadeniz’in birçok sahilinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle meydana gelen çeken akıntılarda (Rip), akıntıya kapılmışsanız, önce sakin olmak gerekiyor. İnsanı dibe çekmeyen bu akıntı sahilden açığa sürüklüyor. Rip’e kapılan sahile doğru yüzerek yorulmamalı. Akıntıya kapılanlar, akıntının kendisini götürmesine bir süre izin vermeli. Akıntı zayıfladığında sahile doğru değil akıntının sağ veya soluna doğru kıyıya paralel yüzülmeli. Boğulma riski olduğunda su üstünde kalmaya çalışılmalı ve el kaldırılarak yardım istenmeli. Yüzmeye beraberinizde getirdiğiniz çocuklar asla yalnız bırakılmamalı.

CANKURTARAN OLAN YERLERDE YÜZÜN

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi KOSKEM şu uyarılarda bulundu; Cankurtaranlık hizmeti verilmeyen bölgelerde yüzmeyin. Güvenlik şeritlerinin dışına çıkmayınız. Görevlilerin ve cankurtaranların uyarı ve ikazlarına mutlaka uyun. Alkollü denize ve suya asla girmeyiniz. Yemek yedikten hemen sonra denize girmeyin. Dibini görmediğiniz sulara girmeyiniz. Kendinizi iyi hissetmediğiniz zaman suya girmeyiniz. Suda iken hafif baş dönmesi hissettiğinizde hemen sudan çıkınız. Kayalık bölgelerden asla denize atlamayınız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL