“Yuvacık Menekşe Yaylasında 5 saatlik Esaret”

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Yuvacık Menekşe Yaylasında kaybolan iki genci kurtarmak için seferber oldu.   Çarşamba günü İstanbul’dan İlimize gelerek Yuvacık sırtlarında gezintiye çıkan iki genç, araçlarının çamura saplanmasıyla Menekşe..

“Yuvacık Menekşe Yaylasında 5 saatlik Esaret”

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Yuvacık Menekşe Yaylasında kaybolan iki genci kurtarmak için seferber oldu.

 

Çarşamba günü İstanbul’dan İlimize gelerek Yuvacık sırtlarında gezintiye çıkan iki genç, araçlarının çamura saplanmasıyla Menekşe Yaylasında akşam saatlerinde mahsur kaldı.

Yağmur ve puslu hava dolayısıyla nerede olduklarını bilmediklerini ve konum da atamadıklarını telefonla bildiren gençlerin ihbarları, önce Bursa 112 Acil Çağrı Merkezine düştü. Daha sonra Kocaeli 112 Acil Çağrı Merkezine yönlendirilen ihbarla akşam saat 19.40 ta Kocaeli AFAD arama kurtarma ekibi arama çalışması için harekete geçti.

Konumları belirlenemeyen A. T. (26) ve A. Y. (23) isimli gençler için, Başiskele İlçe Jandarma ekibi ile birlikte Menekşe Yaylasındaki yollarda ve patikalarda saatlerce süren arama tarama faaliyeti yürütüldü.

Zorlu hava koşullarında 5 saat süren aramalardan sonra saat 00.10 da bitkin ve üşümüş halde bulunan gençler Servetiye’deki bir tesiste kısa süre dinlendirildi.

Sağlık durumları iyi olan gençler Jandarmaya teslim edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL