Yüz yüze eğitimlerin üçüncüsünü tamamlandı

 AFAD Gönüllüsü Yüz Yüze Eğitimi Tamamlandı AFAD Gönüllülerine yönelik yüz yüze eğitimlerin üçüncüsünü AFAD Kocaeli İl Müdürlüğünce tamamlandı. AFAD Başkanlığınzca 2 yıl önce başlatılan Gönüllülük sisteminde, E-devlet üzerinden gönüllü kaydı..

Yüz yüze eğitimlerin üçüncüsünü tamamlandı

 AFAD Gönüllüsü Yüz Yüze Eğitimi Tamamlandı

AFAD Gönüllülerine yönelik yüz yüze eğitimlerin üçüncüsünü AFAD Kocaeli İl Müdürlüğünce tamamlandı.

AFAD Başkanlığınzca 2 yıl önce başlatılan Gönüllülük sisteminde, E-devlet üzerinden gönüllü kaydı oluşturan ve teorik olarak verilen 6 uzaktan eğitim programını tamamlayan İlimizdeki AFAD gönüllülerinin 3.grubuna İl AFAD Müdürlüğünde yüz yüze eğitim verildi.

26-04 Ağustos tarihleri arasında 3. grup AFAD gönüllüleri de İl AFAD Müdürlüğünde uygulamalı saha eğitimlerini alarak ikinci aşamayı tamamladı.

8 gün süren eğitimlerin ilk 5 gününde AFAD Eğitmenleri ve arama kurtarma teknisyenlerince hafif arama kurtarma içerikli konularda eğitim verdi. Arama kurtarma başlığında; depremin jeolojik anlamda oluşumu ve alınması gereken önlemler, bina yapı sistemleri, bina enkaz işaretlemeleri, arama kurtarma ekiplerinin oluşumu, olay yeri yönetimi, lojistik ve intikal, ekiplerin güvenliği, tahliye, yaralı taşıma teknikleri, kurtarma malzemelerinin teorik ve uygulamalı tanıtımı, kuyulardan ve üst katlardan kurtarma pratiği ve çadır kurma uygulaması anlatıldı.

  1. gün yangın teorik eğitimi ve uygulaması işlenirken, son iki günde ise Sağlık İl Müdürlüğünden uzman personeller sertifikalı ilk yardım eğitimi verdi.

“Yaşanan Afetler Gönüllü Sayısını Artırdı”

Eğitim programının “AFAD Tanıtımı ve Beklentilerin Alınması” konulu ilk derste eğitmenlerce, gönüllülükle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Duyarlılıklarımızın afetlerle ilintili artması sonucu İlimizde ki AFAD Gönüllü sayımız  10 bin 86 ya ulaşmıştır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL