Güncel Manşetler

Zabıta, duygu sömürüsüne geçit vermiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihtiyacı olmadığı halde dilencilik yaparak vatandaşların dini ve vicdani duygularını sömürenlere izin vermiyor. Zabıta ekipleri gerçekleştirdikleri denetim çalışmalarında, küçük yaştaki çocukların kullanarak araç trafiği içerisinde tehlikeli bir..

Zabıta, duygu sömürüsüne geçit vermiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihtiyacı olmadığı halde dilencilik yaparak vatandaşların dini ve vicdani duygularını sömürenlere izin vermiyor. Zabıta ekipleri gerçekleştirdikleri denetim çalışmalarında, küçük yaştaki çocukların kullanarak araç trafiği içerisinde tehlikeli bir şekilde dilencilik yapanlara müdahale ediyor. Bu kapsamda müdahale edilen şahısların dilencilik yaptığı yerden kaldırılması sağlanıyor ve idari denetim cezası veriliyor. Günlük ortalama 3 araç ile periyodik olarak devriye faaliyeti yapılıyor.        

ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Şube ekipleri 7/24 araçlı devriyeler halinde ana arterlerde denetim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İzmit ilçesinde dilencilik yapılan Kandıra Yolu Solaklar, Terminal, Yahya Kaptan, Sakıp Sabancı, Kandıra Sapağı köprü altı ve çevreleri, Yeni Gölcük Yolu, Ömer Türkçakal bulvarı D-100 üzeri yan yollar gibi bölgeler de görev yapılıyor. Bu noktalarda bulunan trafik ışıklarında dilenen çocuklar veya bir yetişkinle birlikte dilenenlere engel olunuyor. Özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu trafik ışıklarında durarak araçlardaki vatandaşlardan para toplamaya çalışan dilenci çocuklar kendileri ve sürücüler tehlike oluşturuyor.

ZABITA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMCI OLUYOR

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri belirli noktalarda gerçekleştirdikleri denetimler sırasında dilencilik yapanlara idari denetim cezası kesiyor. Ekipler ihtiyaç sahibi yetişkin ve çocuk dilenciler için ilgili devlet kurumlarıyla irtibata geçerek gerekli sosyal ve ekonomik desteklerin verilmesine de katkıda bulunuyor.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL