Zabıta gelene kadar raftaki fiyat düzeltilmiş!

Konuyu takip etmeye devam edeceğiz. 15 eylül günü Çayırova ilçesi M.Akif Ersoy caddesi Çayırova Belediyesi karşısındaki A-101 markette duyarlı bir vatandaşımızın tesbit edip resimlediği fiyat etiketindeki rakamın kasada 13 tl..

Zabıta gelene kadar raftaki fiyat düzeltilmiş!

Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.

15 eylül günü Çayırova ilçesi M.Akif Ersoy caddesi Çayırova Belediyesi karşısındaki A-101 markette duyarlı bir vatandaşımızın tesbit edip resimlediği fiyat etiketindeki rakamın kasada 13 tl daha fazla tahsil edilmesi olayı ile ilgili olarak vatandaşın Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden sonuçla ilgili bilgi alması ile çarpıcı bir durum ortaya çıktı.

Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü “olay yerine gidilmiş yapılan denetimlerde yanlışlığa rastlanılmamıştır diye rapor tutmuş.

Yani A 101 ben siz gelene kadar bekleyip etiketi düzeltmeden suçluluğumu kanıtlayın mı diyecekti. Zabıta gelene kadar etiketler ayarlanmış da olay esnasında çekilen o resimler neden dikkate alınmadı. Dahası resimler zabıtaya ulaştırılmışken.perakende satış fişi ulaştırılmışken neden bunlar denetim raporuna konulmadı.

Yetkililere seslenmeye devam ediyoruz. A 101 ‘i denetleme yaparken yanlış olduğu elindeki belgelerle belli olan ürünü satan bu markete uyarı bile yapılmamış olması vatandaşın aklına neler getiriyor.

Biz bu durumu hassasiyetle takip edeceğimizi yazmıştık. Ve takibe devam ediyoruz. Varsa gerçekten A 101 ile ilgili dokunulmazlık kararı bilmiyoruz.Ama raf resimleri ve satış fişini bile tutanağa eklemeyen zabıta ile ilgili de Belediyeden bir açıklama bekliyoruz.

Konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Haksızlık yapanın yanına büyük diye kar kalıyorsa vay halimize.

İşte konuyla ilgili 15 Eylül tarihli haberimiz:

Rafta 13,50 tl olan pirinç kasada 26.95 tl

Çayırova’da  bir süper markette bugün  yaşanan olay halkın nasıl soyulduğunu nasıl kandırıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Mehmet Akif Ersoy caddesinde Çayırova Belediyesi’ nin alt giriş kapısı karşısında buluna zincir marketlerden A 101’ de rafta 13,50 tl olan pirinç kasada 26.95 e çıktı. İşin daha ilginç yanı rafta o fiyata uyan pirincin olmayışı idi.

Müşterinin dikkatiyle ortaya çıkan haksız kazanç, düşük gösterilen etiket kasada çıkan yüksek fiyata yapılan itirazlar sonuçsuz kaldı .

Market çalışanlarının aradığı Market müdürü olduğunu beyan eden telefondaki bayanın bunun yanlış olduğunu kabul etmek yerine ‘istediğiniz yere gidebilirsiniz’ sözü üzerine karşı sokaktaki Zabıta’ ya şikayet iletildiğinde şu an ekiplerin başka yerde olduğu gibi bir sebep gösterildi.

Müşteri tekrar Kocaeli Büyükşehir Belediyesini aradı ama açılmadı. 1 saate yakın bir zaman sonra olay yerine giden Zabıta ‘gerekli kontroller yapılmıştır ve gerekli tutanak tutulup müdürlüğe iletilmiştir mesajı ile  müşteriye dönüş yapmıştır.

Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün zaman zaman marketlere yapıldığı  söylenen teftişlerin inanılırlığı da bu şekilde tartışmaya açılmıştır.

Zaman zaman bölgedeki büyük marketlerde yapılan bu hileli etiketlemeler bilinmesine rağmen gerek Kocaeli Büyükşehir Zabıtası, gerekse ilçe Belediyesi zabıtasının yeterince ilgilenmediği kanaatini çıkarmış oldu. Burada büyük markaların olması mı acaba işlem yapılmaya zorlanıyor sorusunu da akla getirmiş oldu.

Bugün yaşanan bu olay bir basın mensubu tarafından kayda alınmış ve konu gerek Çayırova Zabıta Müdürlüğü gerekse ilgili merciler üzerinden hassasiyetle takip edilecektir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL