Güncel Manşetler

“Zeytin Dalı Harekâtı Kararlılıkla Sürdürülecektir”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Zeytin Dalı Harekâtı’nda etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 1780’e ulaştığını belirterek, “Zeytin Dalı Harekâtı, sahadaki gelişmeler çerçevesinde Afrin ve civarındaki bütün..

“Zeytin Dalı Harekâtı Kararlılıkla Sürdürülecektir”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Zeytin Dalı Harekâtı’nda etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 1780’e ulaştığını belirterek, “Zeytin Dalı Harekâtı, sahadaki gelişmeler çerçevesinde Afrin ve civarındaki bütün terör unsurları etkisi hâle getirilen kadar kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu sabah yaptığı açıklamayla da bildiğiniz gibi etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1780’e ulaşmış durumda. Sahadaki gelişmeler çerçevesinde bu Zeytin Dalı Harekâtı, Afrin ve civarındaki bütün terör unsurları etkisiz hâle getirilene kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Zaten dün de biliyorsunuz bir dizi trafik yaşandı; işte Esad rejimiyle PYD, YPG güçleri arasında bir anlaşma imzalandı mı, oraya işte birtakım güçler girdi mi diye birtakım haberler çıktı. Biz başından beri bu haberlerin teyide muhtaç olduğu ve ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini ifade etmiş idik.

Bugün itibarıyla da sahada dün yaşanan hadisenin şöyle bir çerçevede cereyan ettiğini ifade edebiliriz: Halep civarından gelip Afrin’in güney uçlarına, oradan da şehre girmeye çalışan bir grubun, 20-30 veya 40-50 araçlık bir konvoyun bir girme teşebbüsünün olduğunu gördük. Fakat bu topçu atışlarımızla hemen püskürtüldü ve bu milis güçler Halep’e doğru tekrar çekildiler. Dolayısıyla burada iddia edildiği gibi bir anlaşma söz konusu değil. Böyle bir anlaşma olsa bile ya da başka arayışlar olsa bile, sahada birtakım kirli, karanlık pazarlıklar olsa bile, Türkiye Cumhuriyeti olarak biz Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili planlarımızı aynı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL