Zeytinoğlu, genç nüfustaki işsizlik oranına dikkat çekti

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu işsizlik oranı ve bütçe rakamlarını değerlendirdi TÜİK tarafından açıklanan ve şubat ayında yüzde 14,7 olarak gerçekleşen işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Şubat..

Zeytinoğlu, genç nüfustaki işsizlik oranına dikkat çekti

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu işsizlik oranı ve bütçe rakamlarını değerlendirdi

TÜİK tarafından açıklanan ve şubat ayında yüzde 14,7 olarak gerçekleşen işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Şubat ayında işsizlik oranı yüzde 14.7 olarak bir önceki ay ile aynı seviyede gerçekleşti. Sezonsal olarak ve ekonomideki yavaşlamanın da etkisiyle işsizlik oranının bu seviyelerde kalacağını bekliyorduk.” dedi. “İşsizlik oranı geçen yılın şubat ayına göre ise 4.1 puan arttı.” diyen Zeytinoğlu, artışta istihdam kaybının etkisine dikkat çekerek, “Geçen yılın aynı döneminde istihdam artışı 1.2 milyon kişi olurken bu yıl 811 bin kişi azalmış. Dolayısıyla işsiz sayısı da 1.4 milyon kişi artmış. İstihdam yaratılamama sorunun yatırım ortamının iyileştirilerek, yeni yatırımların çekilmesiyle çözülebileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Ayrıca Zeytinoğlu, genç nüfustaki işsizlik oranının geçen yıla göre 7.1 puan artışla yüzde 26.1’e yükselmesine dikkat çekti.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan nisan ayı bütçe gerçekleşmelerine göre, giderler yüzde 12.8 oranında artarak 75.9 milyar TL, giderler yüzde 10.7 oranında azalarak 57.7 milyar TL olarak gerçekleşti. Nisan’da bütçe 18.3 milyar TL açık verdi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Bütçe gelirlerinin azalması ve giderlerin artmasından dolayı bütçe nisan ayında da açık verdi. Dört aylık bütçe açığı ise 54.5 milyar TL oldu. Gelirler tarafında bütçeye en fazla katkı vergi gelirlerinden gelirken, teşebbüs ve mülkiyet gelirlerindeki yüzde 92 azalmış. Bütçe açıklarının sürdürülebilir olmadığını düşünüyoruz. Orta ve uzun vadede denk bütçe hedeflenmeli.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL