Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Zeytinoğlu Honda’nın Türkiye’den çekilme kararını değerlendirdi | Kocaelide Bugün
Genel Güncel İzmit Manşetler Surmanset

Zeytinoğlu Honda’nın Türkiye’den çekilme kararını değerlendirdi

Honda’nın Türkiye’de üretim faaliyetini küresel elektrifikasyon stratejileri doğrultusunda sonlandırma kararına ilişkin açıklama yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu  “İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve uluslararası bir firma olan Honda’nın içten yanmalı motorlarda Türkiye’de üretim faaliyetini..

Zeytinoğlu Honda’nın Türkiye’den çekilme kararını değerlendirdi

Honda’nın Türkiye’de üretim faaliyetini küresel elektrifikasyon stratejileri doğrultusunda sonlandırma kararına ilişkin açıklama yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu  “İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve uluslararası bir firma olan Honda’nın içten yanmalı motorlarda Türkiye’de üretim faaliyetini sonlandıracağını, ancak elektrikli otomobil ile devam edebileceklerini öğrendik. Otomotiv sektöründe Türkiye’deki imalatçı sayısı pazar büyüklüğüne göre çok fazla. Yılda 38 bin araç üreten Honda’nın Türkiye’de rekabet etmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Ayrıca son iki yıldır Honda burada ürettiği Civic’leri dizayn hataları nedeni ile geri çağırdı. Bu nedenle beklediği kârı yapamamış olabilir.” dedi.

Zeytinoğlu Volkswagen’in Türkiye’de üretim yapma düşüncesine ilişkin değerlendirmesinde, “Biliyorsunuz Volkswagen Türkiye’de üretim yapabilir miyiz diye düşünüyor.  Honda’nın aldığı bu kararın Volkswagen’in kararını olumlu mu, olumsuz mu etkileyeceğini merak ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL