Zeytinoğlu istihdam odaklı kredi paketini değerlendirdi

KSO Başkanı yaptığı açıklamada “İşsizliğin en büyük nedenlerinden biri iç piyasadaki daralma ile üretimdeki yavaşlama oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan istihdam odaklı işletme kredi paketine ilişkin..

Zeytinoğlu istihdam odaklı kredi paketini değerlendirdi

KSO Başkanı yaptığı açıklamada “İşsizliğin en büyük nedenlerinden biri iç piyasadaki daralma ile üretimdeki yavaşlama oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan istihdam odaklı işletme kredi paketine ilişkin değerlendirme yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Üç kamu bankamız tarafından ilave istihdam sağlayacak olan işletmelere verilecek kredi paketinin işsizlikle mücadelede spesifik bir teşvik olduğunu düşünüyor ve olumlu karşılıyoruz. Bu spesifik desteklerin diğer istihdam teşvikleri ile birleştirildiğinde sinerji oluşturacağı için mutluluk duyacağız.” dedi.

 

KSO Başkanı yaptığı açıklamada “İşsizliğin en büyük nedenlerinden biri iç piyasadaki daralma ile üretimdeki yavaşlama oldu. Turist sayısındaki artış bile yeteri etkiyi sağlayamadı. Diğer taraftan Suriyeli çalışanların da işsizliği artıran bir etken olduğunu söyleyebiliriz. Açıklanan bu paket istihdama katkı verecek ve özellikle ihracat yapan firmalarımız için bir fırsat olacaktır. Bu krediler devam eden inşaat projeleri ve yurtdışı müteahhitlik sektörü için çok değerli. Ayrıca üretim ve hizmet sektörlerinde de olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte üretim ve hizmet sektörü için verilen faiz oranlarının Merkez Bankası’nın politika faizinin altında olmasını da olumlu değerlendiriyoruz.” dedi.

 

Son yıllarda Türkiye’nin birçok önemli pazarını kaybettiğini ifade eden Zeytinoğlu “İstihdama en fazla katkıyı ihracatçı firmalarımız veriyor. Başta Suriye ve Irak olmak üzere Ortadoğu’daki ve kuzey Afrika’daki birçok önemli pazarlarımızı kaybettik. Bu pazarlar işsizliğin azaltılmasına katkı vermiyorlar. Ülkemize doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının artmasının işsizliğe çözüm olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Avrupa Birliği ile olan entegrasyonumuzu daha iyi seviyelere taşımamız gerekiyor. Bunun için yatırım iklimini iyileştirmeliyiz. Türkiye 2004-2005 yılları arasında önemli ve kritik reformlar yaparak yabancı sermaye yatırımlarını yıllık bazda 28 misli arttırabilme başarısını göstermişti. Geçmiş yıllarda başarmış olduğumuz işleri, benzer adımlar atarak tekrar yapabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL