Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Zeytinoğlu kapasite kullanımlarını değerlendirdi | Kocaelide Bugün

Zeytinoğlu kapasite kullanımlarını değerlendirdi

 KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanımlarını değerlendirdi KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ocak ayı kapasite kullanım oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C Merkez Bankası..

Zeytinoğlu kapasite kullanımlarını değerlendirdi

 KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanımlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ocak ayı kapasite kullanım oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre ocak ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Ocak ayında kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 77.6 ile aralık ayına göre 1.1 puan gerilerken, geçen yıla göre 2.2 puan arttı. Oda olarak her ay düzenli açıkladığımız Kocaeli imalat sanayi kapasite kullanım oranı ise ocakta yüzde 71 ile aralık ayına göre 0.2 puan gerilerken, geçen yılın aynı ayına göre 1.1 puan arttı. Firmalarımızın pandemi koşullarında, konteyner ve özellikle çip tedarikinde yaşadıkları sıkıntılara rağmen kapasite kullanım oranlarının pandemi etkisi olmayan yılların üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz” dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KISITI…

Aylık bazda gerçekleşen gerilemeye ilişkin açıklamada bulunan Zeytinoğlu, arz kanallarından kaynaklanan sıkıntı nedeniyle bu hafta itibariyle uygulanmaya başlanan doğalgaz ve elektrik kısıtlamasına değinerek, “Bazı firmalarımız üretimlerine ara verirken, bazıları üretimlerinde kısıtlamalara giderek kapasitelerinin altında çalıştılar. Bu tabii ocak ayı kapasite ve üretim ivmesini yavaşlatabilen bir unsur” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ FİRMALARI

Ocak ayı anketine katılan Kocaeli firmalarının şubat ayı iç ve dış piyasadaki beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, “İlimizde bu ay sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 14’ü şubat ayında iç siparişlerinin arttığını belirtilirken, yüzde 22’si azaldığını belirtmiştir. Firmaların yüzde 64’ünde ise iç sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır. İhracat yapan firmaların yüzde 19’u dış siparişlerinin şubat ayında arttığını belirtirken, yüzde 19’u azalış bildirmişlerdir. Firmaların yüzde 62’sinde ise alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL