Zeytinoğlu ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu: İyileşmenin devam etmesini bekliyoruz KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, dış ticaret açığındaki gerileme ve hizmet gelirlerinin pozitif katkısıyla nisan ayında yıllık cari açıkta iyileşme olduğunu söyledi, “Bu durum..

Zeytinoğlu ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu: İyileşmenin devam etmesini bekliyoruz

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, dış ticaret açığındaki gerileme ve hizmet gelirlerinin pozitif katkısıyla nisan ayında yıllık cari açıkta iyileşme olduğunu söyledi, “Bu durum devam etmesini bekliyoruz” dedi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan nisan ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi. Zeytinoğlu şunları söyledi: “Nisan ayında cari denge 1 milyar 712 milyon dolar açık verdi. Yıllık açık 32 milyar 737 milyon dolara geriledi. Yıllık cari açıktaki bu iyileşmede, dış ticaret açığındaki gerileme ile hizmet gelirlerinin bu yıl pozitif gerçekleşmesi etkili oldu.

EN FAZLA ETKİLENEN SEKTÖR

Nisan ayında dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre 2.3 milyar dolar gerileyerek 1.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Hizmet sektörü ise geçen yıl pandemiden en fazla etkilenen sektörümüzdü. Bunun en belirgin görüldüğü aylar ise nisan ve mayıs ayları idi. Geçen yıl nisan ayında hizmet gelirlerinde 324 milyon dolar açık vermiştik. Bu yıl hizmet gelirlerinin katkısı 811 milyon dolar oldu.”

TURİZM GELİRLERİ…

Önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmede de bulunan Zeytinoğlu, “Mayıs ayında dış ticaret açığında yüzde 20’lik bir artış oldu. Bu cari açık verisine yansıyacaktır. Ancak turizm gelirlerinin de artmasıyla ve geçen yıl açık veren hizmet gelirlerinin katkısının bu yıl artacak olmasıyla yıllık cari açıktaki iyileşmenin devam edeceğini bekliyoruz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL