Güncel Manşetler

Zeytinoğlu: Suriyeliler işsizliği artırıyor

TUİK tarafından açıklanan ve yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşen temmuz ayı işsizlik oranını değerlendiren KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Temmuz’da işgücüne katılma oranı yüzde 53,7 ile yüksek seviyeye çıktı” dedi Zeytinoğlu, “İstihdam yaratılıyor..

Zeytinoğlu: Suriyeliler işsizliği artırıyor

TUİK tarafından açıklanan ve yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşen temmuz ayı işsizlik oranını değerlendiren KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Temmuz’da işgücüne katılma oranı yüzde 53,7 ile yüksek seviyeye çıktı” dedi

Zeytinoğlu, “İstihdam yaratılıyor ancak işgücüne katılan kişi sayısı daha fazla artıyor. Haziran’dan Temmuz’a 246 bin kişi iş gücüne katılırken istihdam edilenler 55 bin kişi ile sınırlı kalmıştır. Bir önceki yıla göre ise iş gücüne 1 milyon 239 bin kişi katılırken 1 milyon 122 bin kişi istihdam edilmiş. İşsizlik oramızın önümüzdeki aylarda da mevsimsel olarak artış eğiliminde olacağını düşünüyoruz” dedi.

SURİYELİLER İŞSİZLİĞİ YÜKSELTİYOR

İşsizlik oranının yüksekliğinde kayıt dışı çalışan Suriyeli mültecilerin etkisine değinen Zeytinoğlu, “Suriyelilerin işsizliğin yükselmesinde önemli bir etki olduğunu görüyoruz. Ülkemizde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre 600 binin üzerinde Suriyeli kayıt dışı çalışıyor. Bu durumun işsizlik oranını 3 puan arttırdığı kanaatindeyiz. Bir evvelki aya göre karşılaştırıldığında temmuzda işgücüne katılanların ancak 5’te 1’i kadarı istihdam edilebilmiş. Bu rakamlar işsizlik oranını geriletmede yeterli olmuyor” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL