Ekonomi Güncel Manşetler Yaşam

1 Milyon 690 bin imza!

Şeker-İş Sendikası, Türkiye genelinde başlattığı “Şeker Fabrikaları Satılmasın” başlıklı imza kampanyasında topladığı 1 Milyon 690 bin imzanın yer aldığı dosyayı Genel Başkan Ergün Atalay’a takdim etti.  Toplanan 1 milyon 690..

1 Milyon 690 bin imza!

Şeker-İş Sendikası, Türkiye genelinde başlattığı “Şeker Fabrikaları Satılmasın” başlıklı imza kampanyasında topladığı 1 Milyon 690 bin imzanın yer aldığı dosyayı Genel Başkan Ergün Atalay’a takdim etti. 

Toplanan 1 milyon 690 bin imzanın önemli bir sayı olduğunu belirten Atalay, sendikacılık hayatı boyunca bu kadar yüksek sayıda imzayı hatırlamadığını dile getirdi.

Şeker fabrikalarının özelleştirmesine yönelik sürecin 2001 yılına kadar dayandığını anımsatan Atalay, “Bugün verdiğimiz mücadeleyi 2006 yılında da verdik ve netice aldık. Daha sonra 2011 ve 2012 yıllarında tekrar şeker fabrikalarının özelleştirilmesi gündeme geldi yine netice aldık. Şimdi de imza kampanyasıyla mücadelemizi yürütüyoruz. 15 çuval içerisinde toplam 1 milyon 690 bin imzanın yer aldığı dosyalar var. Bu kampanyaya destek veren herkese şahsım adına, TÜRK-İŞ ve ŞEKER-İŞ sendikası adına minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

 İşçiler de Türk bayrakları ile destek verdi

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’ de şeker fabrikalarının özelleştirilip birçoğunun da kapatılması halinde vatandaşların şekeri daha pahalıya tüketeceğini vurguladı.

Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle bünyelerindeki makine fabrikalarının da olumsuz etkileneceğine belirterek, “Yüzde 85 ve 90’ı Türk mühendis ve işçilerinin katkısıyla Özbekistan’a sıfırdan şeker fabrikası kurma yeterliliğine sahip bu fabrikalarımız da özelleştirmeyle atıl duruma gelecektir. Ne zaman biz Özbekistan’a anahtar teslim şeker fabrikası yaptık, Türkiye’de şeker fabrikalarıyla ilgili operasyon başlatılmıştır.” diye konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL