100 Yayınevi, 1 Milyon Kitap

Darıca Kitap Fuarı’na coşkulu açılış Darıca Belediyesi’nin kitapseverler için düzenlediği Darıca 2. Kitap Fuarı, coşkulu bir törenle kapılarını açtı. 21-29 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve tanınmış yazarları ağırlayacak olan..

100 Yayınevi, 1 Milyon Kitap
  1. Darıca Kitap Fuarı’na coşkulu açılış

Darıca Belediyesi’nin kitapseverler için düzenlediği Darıca 2. Kitap Fuarı, coşkulu bir törenle kapılarını açtı. 21-29 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve tanınmış yazarları ağırlayacak olan kitap fuarı, imza günleri, söyleşiler ve konferanslarla kitapseverlere unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatacak.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla bölgenin önemli bir ihtiyacını gidermesi amacıyla düzenlenen Kitap Fuarı bir kez daha kitapseverleri buluşturdu. Kitap Fuarı için açılış töreni düzenlenirken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğinde gerçeklesen törene AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Darıca İlçe Başkanvekili Mevlüt Kocagöz, MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç, Yazar Alişan Kapaklıkaya ile birlikte meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı.

KİTAP FUARI DARICA’DA GELENEKSELLEŞECEK

Açılış töreninde konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kitap fuarını Darıca’da geleneksel hale getirmek istediklerini ifade ederek “Vatandaşlarımızın daha fazla kitapla buluşabilmesi ve okuma kültürünü kazanması adına Kitap Fuar’ını önemsiyoruz. İlçemizle özdeşleşmesini istediğimiz Kitap Fuarı’nı her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi arzuluyoruz. Medeniyetler edebiyat, kültür ve sanat adına ortaya koydukları değerleri sonraki nesillere yazı ve kitaplarla aktarırlar. Yaptığımız ve ortaya koyduğumuz çalışmaların kaybolmaması ve onların yeni nesillerle buluşması için teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin tüm bunların kaydı gerekiyor. İşte bu kaydın en güzel şekli kitaplardır. O yüzden tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi okullarımızda, evlerimizde ve her yerde kitap okumaya teşvik ediyoruz.

EN KIYMETLİ VAKİT KİTAP OKUYARAK GEÇİRİLEN VAKİTTİR

Çünkü biliyoruz ki en kıymetli vakit kitap okuyarak geçirilen vakittir. Bizler de Darıca Belediyesi olarak özellikle gençlerimiz daha fazla kitaplarla vakit geçirsin diye Kitap Kafe ve Millet Kütüphanesi gibi projelerimizi hizmete sunduk. Ayrıca Dijital Kütüphane uygulamamızı hayata geçirdik. “Darıca Okuyor” uygulaması ile kitapseverler ücretsiz olarak 28 farklı kategoride 30 bin kitaba diledikleri zaman kitap okuyabiliyor. Fuar alanında ilçemizi ortak akılla yönetmek anlayışıyla ‘Darıca için düşün’ başlığında bir alan oluşturduk. O köşede Darıca’mız için dile getireceğiniz değerli fikirleriniz bizlere yol gösterecek, pusulamız ve en önemli yol haritamız olacaktır. Kültür, Sanat ve edebiyat alanındaki gelişmelerin, birikimlerin paylaşılacağı bu ortamın ilçemize katkı sunmasını istiyoruz” dedi.

ÇAKMAK VE YAMAN TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra selamlama konuşması gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca’da gerçekleşen fuarın okuma kültürüne önemli katkı sunacağını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da fuarın hayırlı olmasını dileyerek “Darıca Belediyesi güzel bir etkinliğe daha imza atıyor. Kitaplar insanların en güzel dostlarıdır. Evlerimizde çocuklarımızla kitap okuma saatleri belirlemeliyiz. Kitap fuarı ile çocuklarımıza okumayı daha da sevdirebiliriz. Bu açıdan emeği geçenlere teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Konuşmaların ardından davetliler stantları ziyaret ederek kitapları incelediler. 2. Darıca Kitap Fuarı ilk günden itibaren kitapseverlerden yoğun ilgi görürken özellikle öğrenciler stantları büyük bir ilgi ve heyecanla inceledi. Darıca Belediyesi de fuarda stant açarken ziyaretçilere sürpriz hediyeler verdi. Kitap Fuarı’nda oluşturulan ‘Darıca için düşün’ köşesi de ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken kitapseverler duygu ve düşüncelerini yazdıkları not kağıtlarını ‘Darıca için düşün’ köşesine yapıştırdılar. Protokol de stantları gezerken Darıca köşesine fuarla ilgili düşüncelerini yazdılar.

100 YAYINEVİ, 1 MİLYON KİTAP

Darıca Belediyesi tarafından kısa bir süre öne açılan ve etkinliklerin yeni adresi olan Darıca Kapalı Pazarı alanında gerçekleşen Kitap Fuarı, 100 yayınevi, 1 milyon kitap ve birçok tanınmış yazara ev sahipliği yapacak. Sadece Darıcalıları değil bölgedeki kitapseverleri de buluşturacak olan Darıca Kitap Fuarı, hafta içi 09.00-20.00 ve hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Konferanslar, söyleşiler ve imza günleri etkinliği ile kitapseverlere unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatacak olan Darıca Kitap Fuarı, Mete Yarar, Bekir Develi, Nedim Şener, Hatice Kübra Tongar, Şermin Yaşar ve Alişan Kapaklıkaya gibi birçok tanınmış yazara ev sahipliği yapacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL