Genel

15 Temmuz’da 90 bin camide minarelerin ışıkları sönmeyecek

Türkiye genelindeki 90 bin camide 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te selalar okunacak, minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. Diyanet İşleri Başkanlığınca, FETÖ’nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15..

15 Temmuz’da 90 bin camide minarelerin ışıkları sönmeyecek

Türkiye genelindeki 90 bin camide 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te selalar okunacak, minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, FETÖ’nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz’da, Türkiye genelinde “Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara” şiarıyla programlar düzenlenecek.

Bu kapsamda, 90 bin camide gece saat 00.13’te selalar okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez imzasıyla tüm il ve ilçe müftülüklere “15 Temmuz Programları” konulu genelge gönderildi.

Genelgeye göre, “Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara” şiarıyla 15 Temmuz 2016’nın sene-i devriyesinde tüm yurtta programlar düzenlenecek.

Türkiye genelinde “Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz” kampanyası başlatılarak, 14 Temmuz 2017 günü cuma namazı öncesi camilerde vaaz yerine bütün şehitlerin ruhlarına ithafen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programı” düzenlenecek ve okunan 100 bin hatm-i şerifin duası yapılacak.

15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü, 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece, saat 00.13’te Türkiye genelinde 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak selalar okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

Mahya asma imkanı bulunan camilerde, “Şehitlerimize Rahmet Olsun, Birliğimiz Daim Olsun”, “Şehitlerimize Rahmet Olsun, Kardeşliğimiz Daim Olsun”, “Birliğimiz ve Kardeşliğimiz Daim Olsun” yazılı mahyalar asılacak.

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, 14-21 Temmuz’da ziyaret edilerek, 14-28 Temmuz’da 81 il merkezinde “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” başlığıyla paneller düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “15temmuz.diyanet.gov.tr” web sayfası üzerinden ise personel bilgilendirilecek, sitedeki bilgi ve materyaller çalışma alanlarında kullanılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL