“16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutlarım”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 16 Ocak Basın Onur Günü Dolayısıyla Açıklamada Bulundu.   16 Ocak 1923, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini ilk kez..

“16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutlarım”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 16 Ocak Basın Onur Günü Dolayısıyla Açıklamada Bulundu.

 

16 Ocak 1923, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini ilk kez İzmit Kasr-ında düzenlediği basın toplantısıyla dile getirdiği tarihtir. Bu önemli tarih basınımıza armağan edilmiş, 16 Ocak “Basın Onur Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Toplumsal bilincin sağlanmasında çok önemli yeri olan, görev bilinci ve hür iç sesiyle kendini basına adamış, işinin ilkeleri doğrultusunda sorumluluklarını en iyi şekilde göğüsleyerek fedakarlıkla mesleğini icra eden gazetecilerimiz, titizlikle doğru ve hızlı haber akışını bizlere sağlayarak her türlü takdiri hak etmektedirler. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Cumhuriyet fikrini ilk kez basın mensuplarıyla paylaşmış olması da, onların demokrasiyi oluşturma noktasında ne kadar önemli bir misyonu üstlendiğini hepimize göstermektedir.

Zor koşullar ve kısıtlı imkanlara rağmen toplumumuzun gerçekleri bilmesi, öğrenmesi, dünyadan haberdar olması için çoğu zaman uykusuz çalışan ve yorulan tüm gazetecilerimizin 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutlar; sesimize ses, düşüncelerimize, sorularımıza cevap, sevincimize ortak olan yerel basınımız başta olmak üzere, tüm basın mensuplarımıza sevgilerimi sunarım.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL