‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’

KOCDER  (Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneği) 5.olağan genel kurulunda yeni yönetim kurulu oluştu.   Yeni yönetim kurulu: Hüseyin Necdet Gümüş Başkan, Sevdiye Fidan Bşk.Yrd, Tekin Aykan Gnl.Sekreter , Fikriye Sarı Sayman,..

‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’

KOCDER  (Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneği) 5.olağan genel kurulunda yeni yönetim kurulu oluştu.

 

Yeni yönetim kurulu:

Hüseyin Necdet Gümüş Başkan,

Sevdiye Fidan Bşk.Yrd,

Tekin Aykan Gnl.Sekreter ,

Fikriye Sarı Sayman,

Hakan Eryürek Üye

KOCDER 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü  Mesajı Yayınladı

 

Otizm denince kesinlikle kelimelerin yetersiz olduğu anlar ortaya çıkıyor nerden başlayıp nerede biteceğini bilemiyorsunuz. Hele sorunların dileklerin bitmesi pek mümkün görünmüyor. Peki hal bu durumdayken ümitsizlik var mı? KESİNLİKLE HAYIR. Tüm gücümüzle bir T.C. vatandaşı olan çocuklarımızın tüm yasal  haklarını alıncaya kadar devam edeceğiz. çünkü otizmli çocuklarımızın da yaşamak, barınmak, eğitim almak, sağlık  hizmetlerinden yararlanmak en büyük  hakkıdır. Ayrıştırılmadan.

 

1)En büyük sorun BİZDEN SONRA’ nın cevabının olmayışı. Otizm konusunda uzmanlaşmış yatılı bakım evlerinin yok denecek kadar az oluşu. Anneler bir nebzede nefes aldıracak olan gündüzlü bakım evlerinin/kreşlerin olmayışı. Özel rehabilitasyon/spor okullarının aylık ücretlerinin birkaç asgari ücretin üzerinde olması ihtiyacı olan Ailelerinin bu meblağları karşılayacak maddi güçlerinin olmayışı. bundan dolayı Özel çocuklarımızın evlerde kafes hayatı yaşamaları.

 

2) Bizlerin özlediği yaşam merkezlerinde; tüm spor faaliyetlerinin, onların kendilerine yetebilmesini sağlayacak yaşam becerilerinin, eğitim çalışmaları ile beraber kazandırılması en büyük dileklerimizden birisidir.

 

3) Yıllardır kanıksanan Nisan ayı farkındalıklarının somut çözümlerle bizzat hayata geçmesi.

 

4)Diğer özel çocuk guruplarında yapılan aşılama çalışmalarının Otizmli çocukları ve onlara eğitim veren eğitim kurumlarını da kapsaması.

 

5)Salgın sürecinde iyice bunalan aleler için tatil kamplarında bir nebzede olsa rahatlayıp nefes almalarının sağlanması. Bu kamplarda yoğun bir spor ve eğitim faaliyetiyle kaybedilen becerilerin kazanılıp, alınan aşırı kiloların  sağlıklı bir şekilde verilmesi.

çünkü otizmli çocuklarımızın da yaşamak, barınmak, eğitim almak, sağlık  hizmetlerinden yararlanmak en büyük  hakkıdır.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL