2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Başladı

2018-2019 İlköğretim Haftası  ve Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’nda gerçekleşen törene;Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,  Vali Yardımcısı Dursun..

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Başladı
2018-2019 İlköğretim Haftası  ve Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’nda gerçekleşen törene;Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,  Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Müdürü Jandarma Yarbay Murat Filiz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törendeKörfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu öğrencisi Elif Defne Okyar’ın okuduğu “Okulumuz” adlı şiirin ardından İzmit Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin sergilediği Trakya yöresi folklor gösterileri büyük beğeni topladı.
Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu öğrencisi Suriyeli Faysal Alhassem’in okuduğu “Okulumuz” adlı şiirin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik bir konuşma gerçekleştirdi.
Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın konuşmalarının ardından  Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “yeni eğitim öğretim yılının açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Eğitim olmazsa olmazımızdır. Eğitimdeki en ufak bir aksaklığa tahammül edemeyiz. Bu anlamda ilimizde eğitimi daha üst noktalara taşıma adına önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızın ilimize aktardığı kaynaklar ve hayırseverlerimizin katkılarıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu eğitim öğretim yılı içerisinde 18 yeni okul, 250 derslik faaliyete geçirilmiştir. Yine eski olup da yenilenen 18 okul ve 400 derslikte eğitime devam edecektir. Devam etmekte olan 92 okul projemizde 2035 derslik, 21 atölye ve 10 spor salonu bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın katkıları dışında bizlere desteklerini sunan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimize eğitime yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.  Eğitimi daha iyi noktalara taşıyabilmek için özellikle gençlerimizi bilgi toplumu çağına yetiştirebilmek için her eğitim bölgesinde bir kodlama sınıfı oluşturmak adına çalışmalar başlattık. Her eğitim bölgesinde bir anaokuluna, ilkokula, ortaokula ve liseye kodlama atölyesi çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe en güzel şekilde hazırlayabilmek amacındayız. Okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı ve ilgili kurumlarımıza gerekli  talimatları verdik.” diyen Vali, yeni Eğitim Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Vali  Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri  2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çaldılar.
Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulunun sınıflarını gezen protokol üyeleri, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, ders kitaplarını dağıttılar ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL