24 Haziran’da Adaleti Düşünerek Sandığa Gitmeliyiz

Kılıçdaroğlu İftarda Çayırova’da idi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çayırova Şekerpınar’da partisinin düzenlediği iftar programında konuştu. İftar programına bölgedeki STK’lar, sanayiciler, iş adamları ve Muhtarlar, şehit aileleri, gazi ve yakınlarından..

24 Haziran’da Adaleti Düşünerek Sandığa Gitmeliyiz

Kılıçdaroğlu İftarda Çayırova’da idi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çayırova Şekerpınar’da partisinin düzenlediği iftar programında konuştu.

İftar programına bölgedeki STK’lar, sanayiciler, iş adamları ve Muhtarlar, şehit aileleri, gazi ve yakınlarından yoğun katılım oldu. CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda partili de katılım gösterdiği iftar programına Millet İttifakın ilçe başkanları da katıldılar.

İftar öncesi konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu :” Türkiye’nin sorunlarını çözmek zorundayız. Ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Eğer bu ülkede bir çiftçi borçlarından dolayı kendisini yakıyorsa sorun var demektir. 17 milyon yoksul varsa sorun var demektir. Cep telefonu ile konuşurken acaba dinleniyor muyum diye düşünürsek sorun var demektir.

Kılıçdaroğlu, “Gerçekten biz de demokrasi var mı? Eğer bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin ediyorsa orada demokrasi yoktur. Hiçbirimizin can ve mal güvenliği yoksa orada demokrasi yoktur.

Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Can ve mal güvenliğinin garantisi bağımsız yargıdır. Çünkü egemen bir güç tarafından baskı altına alınıyorum ve haklarım elimden alınıyorsa mahkemelere başvuracağız. O hakim başkalarının talimatı ile karar veriyorsa, orada can ve mal güvenliği yoktur” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı” 

“33 asker 7 kez ömür boyu müebbet hapse mahkum edildi” diyen Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz’a katıldığı için. Komutanın verdiği talimata herkes uyar. Uymazsanız suç işlersiniz. Siz komutanın verdiği talimatı tartışamazsınız. Nasıl oluyorsa 33 ere 7 kez. Müebbet veriyorsunuz da komutana bir şey olmuyor. Bunu vicdan kabul eder mi? Parası olan dışarıda gariban içeride olacak.

 Adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz. Mülkü sağlayan adaletin kendisidir. Can ve mal güvenliğimizi adalet sağlayacak. Biz diyoruz ki cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Çünkü Cumhurbaşkanı hakim tayin eden birisidir. Benim rakibim olan bir genel başkan mahkemeye hakim tayin ederse ya da ben tayin edersem bu iş adil olmaz” şeklinde konuştu.

“Adalete susamış bir aydayız. 24 Haziran’da sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyarak ve adaleti düşünerek sandığa gitmeliyiz, Sizden sadece bir şey istiyorum elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. dedi

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra Kur’an-ı Kerim okundu ve ezanla birlikte iftar edildi.

İftar sonrası partililerle resim çektiren Kılıçdaroğlu programdan ayrıldı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL