250 öğrenci finalde..

Aklınla 1000 Yaşa’da 250 öğrenci finale kaldı. Bilgievleri’nin 4. sınıf öğrencileri için düzenlediği “Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’ için gerçekleştirilen yarı final elemelerine il genelinde bin 45 öğrenci katılım..

250 öğrenci finalde..

Aklınla 1000 Yaşa’da 250 öğrenci finale kaldı.

Bilgievleri’nin 4. sınıf öğrencileri için düzenlediği “Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’ için gerçekleştirilen yarı final elemelerine il genelinde bin 45 öğrenci katılım gösterdi. İzmit, Gebze ve Gölcük ilçelerinde belirlenen okullarda gerçekleşen yarı finale, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

ZORLU SINAVA HAZIRLADILAR
26 Şubat-5 Mart tarihleri arasında aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr web sitesi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim veren 472 ilkokul 4. sınıf öğretmeni, öğrencileri için başvuru yaptı. Başvurusunu tamamlayan sınıf öğretmenleri 12-13 Mart tarihlerinde web linki üzerinden belirlenen adreslerde eğitim seminerine katıldı. Başvuruları alınan ve seminerlere katılan sınıf öğretmenlerine yarışma için çalışma kitapçıkları teslim edildi. Sınıf öğretmenleri, bu çalışma kitapçıkları ile öğrencilerini zorlu eleme sınavına hazırladı.

 BİN 45 ÖĞRENCİ YARI FİNALE KATILDI
14 bin 864 öğrencinin katıldığı ön elemelerden yarı finale kalan bin 45 öğrenci, hafta sonu finale kalabilmek için ter döktü. Yapılan ön eleme sonrası her sınıf öğretmeni 2 öğrencisi ile yarışmaya katıldı. Yarı final sınavları hafta sonu İzmit Türkan Dereli İlkokulu, Gölcük Barbaros İlkokulu, Gebze 50. Yıl Chrysler İlkokulu’nda gerçekleşti. Yarı finale katılan bütün öğrencilere sürpriz hediyeler armağan edildi. Yarı finalde öğrenciler, finale kalabilmek için adeta birbiriyle kıyasıya yarıştı.

FİNALE KALAN 250 ÖĞRENCİ BELİRLENDİ
Yarı final sonuçları aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden açıklandı ve finale kalan 250 öğrenci belirlendi. 28 Nisan tarihinde Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek finalde dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olacak öğrencilerin okullarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeka Oyunları Sınıfı yapılacak. Yarışmada ilk 10 sırada öğrencisi olan öğretmenlere yine ödül takdim edilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL