3 Bin Kişinin Haklı Direnişi Görmezden Gelinemez.

MAHALLEMİZİ RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ. Gebze’nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri’nde evleri bulunan yaklaşık 3 bin kişi Gebze Beylikbağı Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Kültür merkezinde tapu sorunları ve bölgelerinde yapılmak istenen..

3 Bin Kişinin Haklı Direnişi Görmezden Gelinemez.

MAHALLEMİZİ RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ.

Gebze’nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri’nde evleri bulunan yaklaşık 3 bin kişi Gebze Beylikbağı Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Kültür merkezinde tapu sorunları ve bölgelerinde yapılmak istenen Kentsel Dönüşüm konusunda toplantı yapan mahalle sakinleri, toplantı çıkışı Gebze Hürriyet ve Ulus mahallelerinin kesiştiği yere kadar yürüdü. CHP Kocaeli milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet de vatandaşlarla birlikte yürüyerek destek verdi.

Milletvekili  Hürriyet,Kartal Belediyesi’nde tapu tahsis belgesi olmayanlara bile tapu verildiği ile ilgili kendilerine bilgiler anlatıldığını belirterek, “Mübarek Ramazan ayında başbakan bile söz verdi ama yerine getirilmedi. Tüm haklarınızı alıncaya kadar yanınızda olacağız. Kim bu milletin hakkına hukukuna el uzatırsa o elleri kırmasını biliriz. Bu rantiyecilere sizi ezdirmeyeceğiz” dedi.
Milletvekili Tarhan ise, geçmişte Beylikbağı bölgesinde yaşadığını ifade ederek,Tahsin Tarhan uzun süredir Kentsel dönüşüm adı altında mağdur edilen Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.  Hakkımızı söke söke alacağız diyen Tarhan, toplantı sonrasında mağdur edilen mahalle sakinleri ile birlikte yürüdü.

MAHALLEMİZİ RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ.

Tahsin Tarhan, “Bu mahalleler bizim evimiz. Dişimizle tırnağımızla mücadele edeceğiz. Kentsel dönüşüm adı altında bizleri buradan çıkarmak istiyorlar. Ancak asla pes etmeyeceğiz. Hep birlikte omuz omuza hakkımız olanı alacağız.

3 BİN KİŞİNİN HAKLI DİRENİŞİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ.

Tarhan “ 3 bin kişinin yaşadığı bölgede bir mağduriyet olduğunu dile getiriyoruz. İnsanların barınma hakkı ellerinden alınamaz diyoruz. Vatandaşlarımız tabiki haklarını savunacaklar, hak isteyecekler. Binlerce vatandaşımızın sesine hep birlikte kulak vermeliyiz. Burada iktidar muhalefet yok. Burada bir yaşam mücadele var ve hep birlikte bu sorunu çözmeliyiz.” Dedi.

 KENTSEL DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM

Tahsin Tarhan “ Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesinde yapılmak istenen kentsel değil rantsal dönüşümdür. Bahsi geçen alan son dönemde çok fazla değerlendiği için bu alan milyon dolarlık yatırımlar yapılmak isteniyor. Ancak unutulmamalıdır ki burada yaşayan inşalar işgalci değil hak sahibidir. Evlerimiz onurumuzdur ve kimse bizden geri adım atmamızı beklemesin” dedi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL