3.Kitap Günleri ziyaretçilere kapılarını açtı

Çayırova 3. Kitap Günleri başladı Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği 3.Kitap Günleri ziyaretçilere kapılarını açtı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkan Yardımcıları,..

3.Kitap Günleri ziyaretçilere kapılarını açtı

Çayırova 3. Kitap Günleri başladı

Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği 3.Kitap Günleri ziyaretçilere kapılarını açtı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkan Yardımcıları, kurum ve kuruluşların müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

ŞEHRİMİZİ İMAR GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ
Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu 3.Kitap Günleri açılış programında bir konuşma gerçekleştirdi. Tuzcu konuşmasında; “2019 yılında kitap günlerine ilk başladığımız zaman Belediye Başkanımıza bu kitap günlerinin bir mottosu olacak mı sorusu gelmişti. Başkanımız bu soruya şehrimizi imar geleceğimizi inşa ediyoruz cevabı vermişti. O gün bugündür biz Çayırova Belediyesi olarak bu mottoyu kullanıyoruz. Bir yandan şehrin acil ihtiyaçlarını inşa ve imar anlamında giderirken, bir yandan da eğitim, kültür, spor, sanat ve gönül belediyeciliğini kapsayan her şeyde yapılan işlerin geleceğin inşasının olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.’’ dedi.
Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ise, “Çok güzel bir yere geldim, Çayırova’yı çok sevdim. Çayırova tam bir Anadolu mozaiği. Çeşitli yerlerden insanlar Çayırova’ya göç ederek burayı benimsemiş. Eğitim, okumak, kitap hayatın içinde ve çok önemli. Çayırova Belediye Başkanımızı ve ekibini eğitime verdiği önem ve bu başarılı çalışmalarından ötürü kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

İLK KONUK İLBER ORTAYLI
3.Kitap Günleri’nin ilk konuğu ünlü Tarihçi İlber Ortaylı oldu. Ortaylı “Cumhuriyetin İlk Yüz Yılı’’ temalı söyleşi gerçekleştirdi. Türk ve İslam tarihine de değinen Ortaylı, Cumhuriyetin ilk yüz yılı ile ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Eğitim ve tarihin önemini vurgulayan Ortaylı, salonu dolduran gençlere her fırsatta okuyup araştırmaları tavsiyesinde bulundu. Çayırova’da böyle güzel bir ortamda bulunduğundan ötürü mutluluğunu ifade eden Ortaylı, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu ve Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal
ünlü tarihçi İlber Ortaylı’ya katılımından dolayı hediye takdiminde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL