30 genci Ankara’ya götürdü

Bıyık, zaferin 100. Yılında gençlerle Anıtkabir’e gitti   Darıca Belediyesi, Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla çekilişle belirlenen 30 genci Ankara’ya götürdü. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık..

30 genci Ankara’ya götürdü

Bıyık, zaferin 100. Yılında gençlerle Anıtkabir’e gitti

 

Darıca Belediyesi, Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla çekilişle belirlenen 30 genci Ankara’ya götürdü. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da gençlere ziyarete eşlik ederken Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu.

Darıca Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla çekilişle belirlenen 30 genci Ankara’ya götürdü. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da gençlerle birlikte otobüse binerek geziye eşlik etti. Yol boyunca gençlerle sohbet eden Başkan Muzaffer Bıyık, gezi boyunca da gençlerle yakından ilgilendi.

ANITKABİR’DE ATATÜRK’ÜN MOZOLESİNE ÇELENK SUNDU

Ankara gezisi ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile başlarken Darıca heyeti Beştepe Millet Camii’nde Cuma namazını kıldı. Ardından Millet Kütüphanesi’ni ziyaret eden Başkan Muzaffer Bıyık ve gençler, kütüphanedeki kitapları incelediler. Daha sonra Anıtkabir’i ziyaret eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, gençlerle birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine törenle çelenk sundu. Anıtkabir özel anı defterini de imzalayan Başkan Muzaffer Bıyık, Kurtuluş Savaşı’nın lideri Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri saygı ve rahmetle andığını dile getirdi. Anıtkabir ziyaretinin ardından gençler, 1. Meclis ve Hacı Bayram Veli Türbesi’ni de ziyaret ettiler.

ZAFER COŞKUSU 1000 YIL GEÇSE DE BİTMEYECEK

Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla gençlerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Bundan tam 100 yıl önce Türk milleti adeta küllerinden yeniden doğdu. Düşmanı vatan topraklarından topyekûn atmak için başlatılan ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri Büyük Taarruz, zaferle sonuçlanmış ve Cumhuriyete giden yolların taşlarını da döşemiştir. Biz de büyük zaferin coşkusunu gençlerimizle yeniden yaşamak ve gelecek nesillere o mirası aktarmak amacıyla Ankara’ya özel bir gezi düzenledik. Değil 100 yıl, 1000 yıl geçse de büyük zaferin coşkusu hiçbir zaman bitmeyecek. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 100. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Zaferimiz kutlu ve daim olsun” diye konuştu.

GENÇLERDEN BAŞKAN BIYIK’A TEŞEKKÜR

Ankara gezisine katılan gençler de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla böyle bir etkinliğe katıldıkları için gururlu olduklarını belirterek geziye katıldıkları için mutlu olduklarını söylediler. Yol boyunca kendilerine eşlik eden ve samimi bir şekilde kendileriyle ilgilenen Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a da ilgisi ve desteği için teşekkür eden gençler, keyifli ve gururlu bir gezi geçirdiklerini söylediler. Başkan Muzaffer Bıyık da geleceğimizin teminatı gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek geziye katılımlarından dolayı gençlere teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL