“Kocaeli’de kültür ve sanat yaşamı önemli bir yer tutuyor”

Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Uygulamalı Fotoğraf Atölyesi “Arayış” Sergisi Açılış Töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Baro Başkanı Av. Bahar..

“Kocaeli’de kültür ve sanat yaşamı önemli bir yer tutuyor”
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Uygulamalı Fotoğraf Atölyesi “Arayış” Sergisi Açılış Töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Ümran Özdemir ve fotoğraf severler katıldı.
Sergiye katılanlar adına Asiye Yılmaz, Atölye Eğitmeni ve Sergi Küratörü M. Özcan Taras ve Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Ümran Özdemir’in konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy ise konuşmalarında; “Bugün Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneğinin öncülüğünde gerçekleştirilen bir serginin açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kocaeli’de kültür ve sanat yaşamı önemli bir yer tutuyor. Bunun daha iyi bir noktaya taşınması bakımından kültürel faaliyetlerin yoğunlaşması, sanatsal aktivitelerin daha iyi bir noktaya taşınması adına sivil toplum kuruluşlarımızın koordinasyonunda yapılan çalışmalar oldukça önemlidir. Bu bakımdan Kocaeli’de fotoğraf sanatının gelişmesini sağlayan ve bu amaçla kurulduğu günden itibaren önemli görev yürüten bu derneğimizin bugün yeni üyeleri ile birlikte güzel bir çalışmasına tanıklık edeceğiz. Fotoğraf sanatı insanlarımızın belirli bir alana yoğunlaşmasına fırsat veren, yaşadıkları bölgenin, çektikleri nesnelerin görüntülerini hem çevreyle, hem de dünya ile paylaşmalarına fırsat sağlayan güzel bir aktivitedir.  Umuyorum ki burada arkadaşlarımızın çekmiş olduğu fotoğraflar Kocaelimizin farklı yönlerini bizlere bir kez daha hatırlatmış olacaktır.” diyen Vali serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, atölyeyi tamamlayan sergi sahiplerini tebrik ederek, belgelerini verdi ve sergiyi gezdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL