Genel Güncel Manşetler

4. Muhtarlar toplantısı Gebze’de yapıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, ilimizdeki 4. Muhtarlar toplantısını Gebze’de  gerçekleştirdi. Gebze Belediyesi Kardelen Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Salih..

4. Muhtarlar toplantısı Gebze’de yapıldı.
Vali Hüseyin Aksoy, ilimizdeki 4. Muhtarlar toplantısını Gebze’de  gerçekleştirdi.
Gebze Belediyesi Kardelen Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Salih Akbaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı Davut Karaca, daire müdürleri ve Gebze İlçesi Muhtarları katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Muhtarlarımızla fırsat buldukça bir arada olmak, onları dinlemek adına Kocaeli’de göreve başladıktan sonra her ay bir ilçemizde toplantı yapmaya gayret gösteriyorum. Gebze ilçemiz Kocaeli’nin en büyük ilçesi ve 357 bini aşan bir nüfusa sahip. Sadece Kocaeli’nin değil, Türkiye’nin de en büyük ilçelerindendir. Bu ilçemizde görev yapan siz değerli muhtarlarımızla beraber olmak ve sizlerin bizlere aktaracağı konuları değerlendirerek çözüm üretmek adına bugün bir aradayız.  Muhtarlarımız; halkın oylarıyla seçtiği ve vatandaşa en yakın noktada hizmet veren arkadaşlarımızdır. Bu anlamda halkın sorunlarını en yakından bilen ve onlarla iç içe olan muhtarlarımızla bundan sonrada bir arada olmaya devam edeceğiz.
“EĞİTİM BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Bizim en önemli alanlarımızın başında eğitim alanı geliyor. Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. Eğitimdeki bir ihmalimiz bize çok büyük bir fatura olarak dönebiliyor. Bu bakımdan eğitimde herhangi bir aksamamız olmaması için yapılması gereken çalışmaları zamanında yapmak ve o noktada herhangi bir ihmalin ve aksaklığın çıkmasına fırsat vermememiz lazım.    Okul çağında olup, okula devam etmeyen hiçbir öğrencimiz kalmamalıdır. Bu konuda kaymakam arkadaşımız ve ilgili kurumlarımızın çalışmaları var. Ancak bu çalışmalarla bizlerin ulaştığı kişiler bir noktaya kadar sonuçlanabiliyor, ama sizlerin gayretleri ve çalışmaları oldukça önemli. Görev yaptığınız muhtarlık alanı içerisinde okul çağında olup, okula devam etmeyen çocuklarımız varsa bunu okul müdürlüklerine ve milli eğitim müdürlüklerine bildirmenizi istiyoruz. Çünkü biz o çocuğu okula alamazsak, ileride çok daha fazla sorunlarla karşımıza çıkacaklar. Bunun maliyeti çok daha yüksek olacaktır. Bu noktada her birimizin sorumlulukları var. Bu konuda muhtarlarımızın daha gayretli olmasını talep ediyorum. Okul dönemi geçmiş ancak okula gitmemiş çocuklarımız olabilir. Bu çocuklarımızı açık ortaokul veya liseye yönlendireceğiz ve oradan diploma almalarını sağlayacağız. İstatistiklerimizde halen okur yazar olmayan insanlarımızın olduğunu görüyoruz. Bunu da tamamen sıfırlamak adına sizin de çevrenizde okul yazar olmadığını bildiğiniz kişiler varsa bunları mutlaka halk eğitim, okul müdürlükleri ve milli eğitime bildirin. Artık bu dönemde okur yazar olmayan insanların olmasını kabul etmemiz mümkün değildir.
“KADINLARIMIZIN EKONOMİK VE SOSYAL YÖNDEN GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAK HALK EĞİTİM KURSLARINI DAHA YOĞUN AÇACAĞIZ”
Halk eğitim çalışmalarına önem vereceğiz. Özellikle kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yönden gelişmesini sağlayacak halk eğitim kurslarını daha yoğun açacağız. Sizlerin bölgelerinde bu yönde bir kurs talebi varsa bunları halk eğitim müdürlüğü ile paylaşın ve bu kursları açalım. Amacımız buradan elde edecekleri bilgi ve becerilerle kendilerini daha iyi bir konuma taşıma hatta ekonomik gelir sağlayabilecek boyutlara getirmeleri noktasında çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Artık nüfus cüzdanları yenileniyor ve elektronik kimlik kartları veriliyor. Müracaatların yapılarak, bu yeni kimliklerin alınması gerekiyor.  Kocaeli geneline baktığımızda şuan itibariyle yaklaşık %22 seviyesindeyiz. Görev yaptığınız alanlarda kimliğini değiştirmemiş vatandaşlarımız varsa onları yönlendirerek, nüfus idaresine başvurularını yapmalarını sağlamanızı istiyorum. Artık pasaport ve ehliyetlerde nüfus müdürlükleri tarafından verilecektir.
Son dönemde ağırlıklı olarak insan kaçakçılığı Ege ve Akdeniz kıyılarında oluyordu. Bu anlamda insan kaçakçılığı  yapan kişileri ilgili birimlerimizle paylaşmakta büyük fayda var. Bu işi organize eden grupların konuyu Karadeniz’e taşıma gayretleri var. Dolayısıyla bu bölgeleri kullanma ihtimalleri olabilir. İnsan kaçakçılığı konusunda da sizlerin hassasiyeti bizler için oldukça önemli.
Gebze önemli bir ilçemizdir. Gebze hem Kocaeli’nin, hem de Türkiye’nin önemli ilçelerinden bir tanesi, sanayinin en önemli merkezlerinden birisidir. Gebze Teknik Üniversitesi gibi bir üniversiteye sahip bir bölge ve çevresindeki potansiyeliyle birlikte Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sunan bir kenttir. Özellikle sanayi sektörünün burada yoğunlaşmış olması, Türkiye’nin her bir tarafından göç alması gibi bir sonuç ortaya çıkardı. Göçle gelen insanlarımızın kent ile entegrasyonu varsa sorunları ve bu sorunların çözümünde ilgili kurum ve kuruluşlarımızın koordinasyonluğunda yürütülüyor. Bizim buradaki temel amacımız; sizlerle ilgili konularda sorunlar varsa o sorunları almak ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte bu çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde daha iyi bir noktaya taşıyabilmektir. Katılım ve katkılarınız için teşekkür ediyorum.” diyen Vali, toplantının yararlı olması dileğiyle katılımcılara teşekkür etti.
Toplantının ardından Vali Aksoy, muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine talimat verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL