Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Vali Hüseyin Aksoy  ve eşi Hülya Aksoy’un ev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu gerçekleştirildi. Resepsiyona; Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu ve eşi, Kocaeli Milletvekili  İlyas Şeker,  Deniz Eğitim ve..

Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi
Vali Hüseyin Aksoy  ve eşi Hülya Aksoy’un ev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu gerçekleştirildi.
Resepsiyona; Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu ve eşi, Kocaeli Milletvekili  İlyas Şeker,  Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız ve eşi, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral  Refik Levent Tezcan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Muhammed Hasan Aslan,  Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci,  İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sanayiciler ve işadamları, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, askeri erkan, Muharip Gaziler, şehit ve gazi yakınları, yerel ve ulusal basın kuruluşları temsilcileri, huzurevi sakinleri  ile vatandaşlar katıldı.
Misafirleri salon girişinde karşılayan, Vali Hüseyin Aksoy ve eşi , resepsiyonda bulunan tüm masaları dolaşarak, misafirleri ile sohbet ettiler.
30 Ağustos Sinevizyon gösterisinin ardından Vali Aksoy yaptığı konuşmalarında;   “Türkiye Cumhuriyeti büyük zorluklarla kurulmuş bir Cumhuriyettir. Bu kurulmuş olan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak ve bizden sonraki kuşaklara da aynı kararlılıkla teslim etmek hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Yok edilmek istenen bir millet, parçalanmak istenen bir devlet ve 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesi Amasya Genelgesi ile Erzurum ve Sivas Kongreleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla ve her cephede milletiyle el ele veren kahraman ordumuzun mücadelesiyle sonuçlanmış ve zaferle bitirilmiştir. Zafer Bayramı bu boyutuyla baktığımızda Cumhuriyetimizin kuruluşunun önemli mihenk noktalarından birini oluşturmaktadır. Bugün bu bayrak altında özgür bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu gece münasebetiyle yaşamını kaybeden, bu uğurda mücadele veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.    Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bugüne gelmesinde katkısı olan ve yaşamını kaybedenleri rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu anlamlı gecede bizlerle beraber olduğunuz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum”  diyen Vali, herkesin Zafer Bayramını tebrik etti.
Cumhuriyet Pastasının kesilmesinin ardından Grup MAT eşliğinde “Benim Memleketim”, “10. Yıl” ve “Çanakkale İçinde” parçalarını seslendirdiler.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL