5 bin 700 sporsever katıldı

Cumhuriyet Koşusu nefes kesti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Koşusu’nda genci yaşlısı her yaştan sporseverin katıldığı koşu Sekapark ile Uluslararası Fuar Merkezi arasındaki parkurda gerçekleştirildi. Bu..

5 bin 700 sporsever katıldı

Cumhuriyet Koşusu nefes kesti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Koşusu’nda genci yaşlısı her yaştan sporseverin katıldığı koşu Sekapark ile Uluslararası Fuar Merkezi arasındaki parkurda gerçekleştirildi. Bu yıl yedincisi düzenlenen Kocaeli Cumhuriyet Koşusu’nda kadınlarda Hasna Bağhan erkeklerde ise Bekir Karayel birinci oldu.

  1. YIL COŞKUSUNA ORTAK OLDU.

Binlerce Kocaelili Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlediği halk koşusunda yarışın startını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın verdi. Kırmızı tişörtlerle Sekapark’ta buluşan cumhuriyet sevdalıları yarışın ardından düzenlenen Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleriyle 96. yıl coşkusuna ortak oldu.

SPORCULARA MADALYA VE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLDİ

Uluslararası Fuar Merkezi’nde bitiş çizgisinde noktalanan yarışta birinciliği kadınlarda Hasna Bağhan erkeklerde ise Bekir Karayel elde etti. Yarışta ilk ona giren sporculara madalya ve çeşitli ödüller verildi. Kocaelillerin Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadığı koşunun kazananlarına ödülleri Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.  Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Genel SekreteR Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Cintimar katıldı.

MUTLU ŞEHİR KOCAELİ’NDE

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, “Sporun başkenti Kocaeli, Kültürün Başkenti Kocaeli, Sanatın Başkenti Kocaeli” sözleriyle konuşmasıyla sözlerine başlayan Başkan Büyükakın, şunları kaydetti: “Mutlu Şehir Kocaeli’nde inşallah nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklarda kutlamaya devam ederiz. Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamındaki bu koşunun bu yıl yedincisini gerçekleştirdik. Bu koşu vatandaşlarımızın yüksek katılım gösterdiği bir yarışma özelliği taşıyor. Koşumuzun en önemli özelliği ise Türkiye’de Cumhuriyet Koşusu olarak yapılan halk koşusu olmasıdır.”

BİNLERCE KOCAELİLİ,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle organize ettiği Kocaeli Cumhuriyet Koşusu, 4 kilometrelik halk koşusu şeklinde gerçekleştirildi. Sekapark’ta başlayıp Uluslararası Fuar Merkezi’nde son bulan binlerce Kocaelili, Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümünü oksijen ve kondisyon depolayarak kutladı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından etkinlikte tüm sporculara Türk bayrağı ve tişört hediye edildi. Büyük bir heyecanla başlayan Kocaeli Cumhuriyet Koşusu’nda katılımcılar, ellerinde vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi şanlı Türk Bayrağını dalgalandırarak koştu. Yarışmalarda ilk 10 dereceye giren bayan ve erkek koşuculara, derecesine göre ödülleri verildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL