Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
5. Muhtarlar toplantısı Başiskele'de Yapıldı. | Kocaelide Bugün
Genel Güncel Manşetler Surmanset

5. Muhtarlar toplantısı Başiskele’de Yapıldı.

Vali Aksoy, ilimizdeki 5. Muhtarlar toplantısını Başiskele ilçesinde  gerçekleştirdi. Başiskele Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Başiskele  Kaymakamı Atila Kantay, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Başiskele Belediye..

5. Muhtarlar toplantısı Başiskele’de Yapıldı.

Vali Aksoy, ilimizdeki 5. Muhtarlar toplantısını Başiskele ilçesinde  gerçekleştirdi.

Başiskele Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Başiskele  Kaymakamı Atila Kantay, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz,  Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş, daire müdürleri ve Başiskele İlçesi Muhtarları katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “İlçelerimizde muhtarlarımızla bir arada olmak, onların bizlere aktaracakları sorunları dinlemek adına programlar gerçekleştiriyoruz. Bu programlara ildeki kurum yöneticilerimizle birlikte katılıyoruz. Bugünde Kocaeli ilimizin güzel ilçelerinden Başiskele’de sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Birçok konuda yürütülen önemli çalışmalar var. Muhtar arkadaşlarımızın da bu çalışmalar  kapsamı içerisinde Kaymakamlıklarımız ve kurumlarımızla işbirliği içerisinde önemli destekleri var.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN OKULDA OLMASINI SAĞLAMAK DURUMUNDAYIZ”

En önem verdiğimiz alanlardan biriside eğitimdir. Eğitim konusunda özellikle eğitim çağında olup, okula devam etmeyen hiçbir çocuğumuzun kalmaması adına yoğun bir gayret içerisindeyiz. Muhtar arkadaşlarımızdan kendi mahallelerinde okul çağında olup, okula devam etmeyen bir öğrenci varsa onu mutlaka okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze veya Kaymakamlığımıza bildirmelerini istiyoruz. Eğer bölgenizde okumaz, yazmaz bir vatandaş var ise bunu yine Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile paylaşmanızı istiyoruz. Bu dönemde okumaz, yazmaz hiçbir vatandaşımız kalmamalıdır. Bazen okul dönemini geçmiş çocuklarımız olabiliyor. Bu çocuklarımızı da Açık Ortaokul ve Açık Liselerimiz aracılığı ile eğitimlerini devam ettirelim.

Yeni nüfus kimlik kartları veriliyor. Şuanda Kocaeli’de yaşayan insanlarımızın %23’ü yeni kimlik kartlarını aldı. %72’si henüz kimlik kartlarını almış değil. Bu konuda Nüfus Müdürlüklerimiz hafta içi 19:00’a kadar, hafta sonu Cumartesi günü de mesai yapacaklardır. Bu konuda başvuran vatandaşlarımızın müracaatlarını daha hızlı almak ve daha çok vatandaşımızı yeni kimlik belgelerini vermek için çalışacaklar. Bu bakımdan mahallelerinizde yaşayan vatandaşlara yeni kimlik kartlarını almaları konusunda bir telkinde bulunarak, onları yönlendirmenizde yarar var. Önümüzdeki dönemde pasaport ve ehliyetlerde Nüfus Müdürlükleri tarafından verilecektir. Aslında yılbaşı için verilmesi planlanmıştı. Muhtemelen Mart ayından sonra artık pasaport ve ehliyet işlemleri de nüfus İdarelerince yapılacaktır.

Uyuşturucu ile mücadele sadece polis ve jandarmanın yapacağı mücadele ile baş edilecek bir konu değil. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve birlikte karşı duracağız. Bağımlılıkla mücadele konusunda hep beraber ortak hareket edeceğiz. Uyuşturucu konusunda sizlerin de mahallelerinizde hassasiyet göstermenizi istiyoruz. Uyuşturucuya bulaşan, uyuşturucu satan, kullanan, üreten varsa onlarla ilgili bilgileri lütfen ilgili birimlerimiz ile paylaşın. Özellikle okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz.  Her okulumuza bir polis yada jandarma güvenlik irtibat görevlisi belirledik. Okul müdürü ile sürekli istişare halinde, herhangi bir noktada olumsuzluk yaşandığında bunu doğrudan okul idaresi ile paylaşarak anında müdahale ediyorlar. Bir valilik emri yayınladık. Okul civarında beklemeleri yasakladık. Eğer öğrenci velisi ve okulun öğrencisi  değilse okul civarında farklı gruplar gelip bekleyemeyecekler. Bu konuda herhangi bir tespit varsa Kabahatler Kanununa göre idari para cezası keseceğiz. Özellikle internet kafelerde öğrencilerin eğitimlerinin devam ettiği saatlerde öğrenci tespit edilirse, internet kafeye de ceza keseceğiz. Çünkü ders saatinde öğrenci okulunda olmalıdır. Bu konularda muhtar arkadaşlarımızın da destek verelerini istiyoruz.

Son dönemlerde Karadeniz kıyıları yasa dışı göç alanı olarak kullanılmaya başlandı. Daha çok Ege ve Akdeniz kullanılırken Karadeniz’e doğru bir kayma eğilimi oldu.  Yasa dışı göç konusunda da tanımadığınız insanların bölgenizde olduğunu gördüğünüzde güvenlik birimlerimizi bilgilendiriniz. Bu konuda bizim için oldukça önemli ve değerli.

Muhtar bilgi sisteminde muhtarlarımızın talepleri oluyor. Muhtarlarımızdan gelen taleplerin ilgili kurumlara yönlendirilmesi, onlardan cevap alınması ve muhtarlarımıza dönüşü konusunda herhangi bir aksama olmaması bizim için önem taşıyor.

Kocaeli Valiliği olarak bir çalışma başlattık. Türkiye’de 15 ilde pilot uygulama olarak başladı. Bizde bu ilk 15 ilden biri olarak Valiliğimizde bir Açık Kapı sistemi oluşturduk. Bu Açık Kapıda vatandaşımız geldiğinde müracaatını doğrudan alıyor, ilgili kurumlarımıza bunu yönlendiriyoruz. Bizzat başvuru yapılabileceği gibi internet sistemiyle de bu Açık Kapı aracılığı ile müracaatlarımızı alıyoruz. Çevrenizdeki vatandaşlarımızı Açık Kapı ya yönlendirebilirsiniz.” diyen Vali, toplantının yararlı olması dileğiyle katılımcılara teşekkür etti.

 

T

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL