Genel

Abdullah Gül’den Cumhuriyet açıklaması

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin “Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını..

Abdullah Gül’den Cumhuriyet açıklaması

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin “Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

Cumhuriyet davasında karar günü bugün. “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla tutuklanan ve tutuksuz yargılanan Cumhuriyet gazetesi yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki dava, gözaltılardan 9 ay, iddianamenin hazırlanmasından 3 ay sonra pazartesi günü başlamıştı. 11’i tutuklu 17 Cumhuriyet yazar, çizer, muhabir ve yöneticisi pazartesi gününden bu yana süren duruşmalarda savunma yaptı. Bugün ise Cumhuriyet gazetesi davasında ara karar günü.

11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den böyle bir günde kritik bir açıklama geldi. Abdullah Gül, Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin “Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL