AFAD’dan GOSB Ekibine Eğitim

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde arama kurtarma eğitimi verdi. Mevzuat gereği organize sanayi bölgelerinde oluşturulması gereken arama kurtarma ekiplerinden ilki GOSB’da kuruldu. GOSB’da çalışan 23 kişi ile..

AFAD’dan  GOSB Ekibine Eğitim

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde arama kurtarma eğitimi verdi.

Mevzuat gereği organize sanayi bölgelerinde oluşturulması gereken arama kurtarma ekiplerinden ilki GOSB’da kuruldu. GOSB’da çalışan 23 kişi ile kurulan arama kurtarma ekibine Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ilk eğitim verildi.

3 gün süren teorik ve pratik arama kurtarma eğitimlerinde ilk gün temel afet bilinci, arama kurtarma bilgileri, ipler ve düğümler başlıklarında konular işlendi.

İkinci gün ekipman kapasitesi ve cihazların işlevlerinın aktarılmasıyla devam eden eğitim, enkazda arama kurtarma detaylarının teknik cihazlarla anlatılmasıyla son buldu.

Eğitimin üçüncü gününde ise KBRN eğitimlerine yoğunlaşıldı. Ölçüm cihazları ve kimyasal gaz çeşitleri üzerinde durulan eğitimde müdahalede kullanılan A, B ve C tipi elbiseler tanıtıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, kurulan ekibe ikinci versiyon sertifikalı eğitimlerin AFAD Başkanlığındaki Afet Eğitim Merkezi (AFADEM) uzmanlarınca verileceğini söyledi.

Tekoğul, GOSB’da kurulan arama kurtarma ekibinin İlimizdeki diğer organize sanayi bölgelerinde de oluşturulması için resmi yazı ile yazılı mevzuat hatırlatması yapıldığını ve oralardan da eğitim taleplerinin gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL