Ahiler, Vali Aksoy’u Ziyaret Ettiler

Ahilik Haftası kutlama programları çerçevesinde Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf Sanatkar Odaları Başkanı Kadir Durmuş ile Ahilik Kutlama Komite..

Ahiler, Vali Aksoy’u Ziyaret Ettiler

Ahilik Haftası kutlama programları çerçevesinde Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf Sanatkar Odaları Başkanı Kadir Durmuş ile Ahilik Kutlama Komite üyeleri, Vali Hüseyin Aksoy’a ziyarette bulundular.

Ziyarete;  Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali yardımcısı Nihat Kaynar, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf Odaları Başkanı Kadir Durmuş, Ahilik Kutlama Komite üyeleri ile oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Ahilik haftası kapsamı içerisinde esnafımızın her yıl geleneksel olarak kutlama programı kapsamında yaptığınız ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Esnaflarımız toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturuyor. Ülke ekonomisine, ülke istihdamına çok önemli katkılar sunan bir kesimdir. Onların geleneksel kültürün yaşatılmasında çok önemli katkıları var. Mesleklerin bir sonraki kuşağa aktarılmasında çok önemli geleneksel faaliyetleri yürütmeleri söz konusudur. Ahiliğin temel felsefelerini benimseyip, esnafımızın bu çerçevede hareket etmesi toplum olarak hepimizin önemli beklentileri arasında yer almaktadır. Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’nde de esnaflarımız güzel çalışmalarına devam etmektedir. Temennimiz bu güzelliği daha sonraki kuşaklara da geleneksel değerlerimizi koruyarak aktarabilmektir. ” diyen Vali esnaflarımıza sağlıklı, huzurlu, bereketli ve bol kazançlı günler diledi.

 Konuşmaların ardından Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Vali Aksoy’a İlin Ahisi Şevket Önen, Kalfası Doğukan Şimşek ve Çırağı Murat Soylu’yu tanıtarak, kabullerinden dolayı teşekkür etti.

 

Oda başkanları ve esnaflar ile bir süre sohbet eden Vali Hüseyin Aksoy,  daha sonra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan imzasıyla gönderilen teşekkür belgelerini İlin Ahisi Şevket Önen, Kalfası Doğukan Şimşek ve Çırağı Murat Soylu’ya vererek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL