Yaşam

Akın akın gidiyorlar!

Ramazan Bayramı nedeniyle ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçişleri devam ediyor. Ülkelerine gitmek için sahur vakti sınır kapısına akın eden Suriyeliler izdihama neden oldu. 1 Haziran itibariyle..

Akın akın gidiyorlar!

Ramazan Bayramı nedeniyle ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçişleri devam ediyor. Ülkelerine gitmek için sahur vakti sınır kapısına akın eden Suriyeliler izdihama neden oldu. 1 Haziran itibariyle başlayan çıkışlarda bugüne kadar gidenlerin sayısının 25 bini geçtiği açıklanırken, sınır kapısından çıkış yapan Hüseyin Abbas, 2 senedir Antalya’da yaşadığını Ramazan ayı ve bayramı Suriye’deki anne ve babası ile birlikte geçireceğini söyledi.

Kilis Valiliği tarafından 13- 23 Haziran tarihleri arasında Suriyenin Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey bölgelerine bayram nedeniyle gidiş- dönüşlere izni verileceğini duyurmasının ardından ülkesine gitmek isteyen yüzlerce Suriyeli, dünden itibaren Öncüpınar Sınır kapısı’na akın etti.

Ramazan ayı ve bayramı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyeliler’in Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkışları devam ediyor. 1 Haziran’da başlayan çıkışlarda bugüne kadar gidenlerin sayısı 25 bini geçti.

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan Hüseyin Abbas, 2 yıldır Antalya’da yaşadığını Ramazan ayı ve bayramı Suriye’de bulunan anne ve babası ile birlikte geçirdikten sonra tekrar döneceğini söyledi.

Gidenler arasında Konya, Antalya ve Mersin ile Hatay’ın ilçelerinden gelenlerinde bulunduğu Suriyeliler’in bazıları ise Kurban Bayramı’nı da ülkesinde geçirmeyi planladığını belirtirken, Ahmet Zua ve Mahmut Vatfa ise iç savaş nedeniyle geldikleri Türkiye’de huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Suriyeliler, “Ramazan ve bayram izni verildi. Gidip tekrar gelebileceğiz. İsteyenler Kurban bayramını da Suriye’de geçirebilecekler. Bize yakınlarımızla bayramlaşma imkanı veren Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL