Genel

Akın akın İstanbul’u terk ediyorlar!

Bu sabah İstanbul trafiği güne oldukça sakin başlamıştı. İlerleyen saatlerde tatilcilerin yola çıkmasıyla birlikte yoğunluk gözleniyor. Köprü trafiği durma noktasına geldi. Saat 16.15 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 46 seviyesinde. Sabiha..

Akın akın İstanbul’u terk ediyorlar!

Bu sabah İstanbul trafiği güne oldukça sakin başlamıştı. İlerleyen saatlerde tatilcilerin yola çıkmasıyla birlikte yoğunluk gözleniyor. Köprü trafiği durma noktasına geldi. Saat 16.15 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 46 seviyesinde. Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden yolda da büyük yoğunluk dikkat çekiyor. Bayram tatili nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 15 milyon vatandaşın yollarda olması bekleniyor. Hava yolu firmaları ek seferler koydu. Başkent Ankara’da da AŞTİ’de tatil yoğunluğu var.

İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle İstanbul’un çıkış noktalarındaki gişelerde uzun araç kuyruğu oluştu. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin yoğunluk haritasında göze çarpan noktalar.

Anadolu yakasında TEM ve D-100’deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda. İBB’nin trafik yoğunluğu haritasında yoğunluk yüzde 48 olarak gösteriliyor. Akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor. Öte yandan bu geceden itibaren kamunun işlettiği köprü ve otoyollar 4 gün ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü’nden geçişlerden ise ücret alınmaya devam edilecek.

OTOBÜSLE 600 BİN KİŞİ…

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, “Bayramdan önceki 6 gün boyunca İstanbul’da her gün 2 bin 500 otobüs çıkmış olacak. 35 kişilik de 42-45 kişilik de otobüsler mevcut. Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımızda 6 günde 600 bin kişi İstanbul’dan yaz ve bayram tatili için otobüsle ayrılmış olacak” demişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL