“Ambargoları kaldırın siz de kurutulun biz de kurtulalım”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Kasım ayı ilçe divanı gerçekleşti.   İlçe divanına Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, Yardımcısı Yaşar Birgül, İl Başkanı Mehmet Aras ile birlikte il..

“Ambargoları kaldırın siz de kurutulun biz de kurtulalım”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Kasım ayı ilçe divanı gerçekleşti.

 

İlçe divanına Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, Yardımcısı Yaşar Birgül, İl Başkanı Mehmet Aras ile birlikte il yöneticileri katıldı. Divanda birim başkanları, gençlik kolları, hanım kolları ve mahalle başkanları raporlarını sundu.

 

Divanda açılış konuşmasını İlçe Başkanı Engin Kılıç; 39 İlden Fazla Nüfusa sahip olan Gebze İlçemiz inşallah hak ettiği hizmetleri alabilmesi için İl olması lazım. takiplerimizi sıklaştıracağız. Yapılmayan yollar, İnşaat halinde ve çukurlarla yapboz tahtası gibi bir açılıyor, bir kapanıyor. Kirazpınar Halkı çamur, toz eziyeti çekiyor. Lütfen hizmet ederken lütfeder gibi davranmayın. Hizmet etmek göreviniz ve görevinizi daha dikkatli ve özenli yapın. Halk için açılan sosyal tesisler halkın bütçesine uygun fiyatlarla hizmet versin. Sepaş elektrik kesintileri halkı bıktırmıştır. Enerji firmalarına mutlaka bir yaptırım gerekmektedir. Biz önce millet anlayışı ile hareket edeceğiz. Borçsuz, zamsız, vergisiz millî kaynak paketleri ile kaynak bulacağız. Bunun kitabını ortaya koyduk. Biz geldiğimizde kamuda, belediyelerde israfa dur diyeceğiz. Kaynaklarımızı adil bir şekilde bölüştüreceğiz. Vergi sistemini adaletli hale getireceğiz. Dedi.

 

Eline aldığı Kütahya fincanını kalabalığa gösteren Aras, “Vakti ile bir fincancı çırağı, kendi işini kurup başına geçmiş. Fakat bir türlü fincanın kulpunu gövdesi ile birleştirmeyi başaramamış. Çaresizlik içinde ustasından yardım isteyen çırağa ustası, kendisinin yanında uzun yıllar çalışır ise kulpu fincana yapıştıracağını söylemiş. Yıllar sonra mesleğe sebat eden çırağına, işin püf noktasını öğreten ustası, böylelikle çırağın kulpu fincana yapıştırmasını sağlamış. Bugünkü iktidar partisi başarısızdır. Çünkü ustanın yanından kaçmışlardır.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, yaptığı konuşmada şunları söyledi. Yapamaz dediler, kuramaz dediler, kurulsalar da teşkilatlanamaz dediler. Allah’a sonsuz şükürler olsun iki ikinci yılımızda 81 il de 922 ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. Üçüncü yaşımıza girmeden 160 Bin kayıtlı üyemiz, 300 Binin üzerinde de ıslak imzalı üye formumuz var Yani 300 Bin kayıtlı üyemiz var. Bu muazzam bir hadise, davamızın liderimizin bereketi. Genel Başkanımızın hesabını sosyal medya hesapları hiçbir gerekçe göstermeden kaldırıyor. Biz de onlara diyoruz ki gelin de kongrelerimizdeki heyecanı görün. Ambargoları kaldırın siz de kurutulun biz de kurtulalım. Birinci kırk yılda Erbakan Hocamızın başına ne geldiyse bugün genel başkanımızın başına geliyor. O zaman da medya ambargosu vardı” dedi.

2023’TE EN BÜYÜK PARTİ OLACAĞIZ’

Partisinin yeniden iktidara geleceğini ifade eden Helvacı, “Nasıl ki 1991 seçimlerinde partimiz meclise girdi. Aradan 3 yıl gibi kısa bir zaman sonra İstanbul, Ankara, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri gibi büyükşehirleri aldıysa üzerinden 1,5 yıl sonra da Türkiye’nin en büyük partisi olduysa işte Yeniden Refah Partisi de 2023 seçimlerine Türkiye’nin en büyük partisi olarak girecektir. Her hafta markete gidiyorsanız Yeniden Refah Partisi’ne ihtiyaç olduğunu görüyorsunuzdur. Ekonomik anlamda Türkiye gerçekten muazzam derecede bir darboğaza girdi. Niye? 222 Milyar Dolarlık borcumuzu siz bugün 920 Milyar Dolara çıkarmışsınız” diye konuştu.

Kişi başına düşen milli gelirin doğru rakamları yansıtmadığını belirten Helvacı, “Niye aldığın borcu da onun içine yazıyorsun. Faiz ödemesini çıkar, aldığın borcu da çıkar içinde beni gerçek milli gelirimiz ne kadar görelim. EYT’li arkadaşlarımız da burada. Sizin sorunuzu çözerse Erbakan çözer. Rahmetli Erbakan Hocamız zamanında dul ve yetimlere maaş bağlamıştı Bu yüzden EYT’lilerin sorununu çözeriz diyoruz. Ekonomiye uzun uzun girmeye gerek yok. Hepimiz yaşayıp görüyoruz. Gıda ürünleri sürekli yükselen bir trend içerisinde” şeklinde konuştu.

‘ASGARİ ÜCRETLİ TEZ KONUSU OLUR’

Helvacı konuşmasının sonunda “Bir fırıncı kardeşimizle konuştuk. Ağustos ayında 155 liraya aldığı unu şimdi 390 liraya alıyormuş. Esnafın durumu ortada. Ama neyse ki ikinci 40 yılda aynı ruhla, aynı istikamette, aynı aşkla yürüyen Yeniden Refah Partisi var .Asgari ücretlinin aldığı maaşa bile girmiyorum. Onu konuşmak bile ayıp. Bu ülkede 2 Bin 825 liraya iki çocuklu bir baba nasıl ev geçindiriyor anlamıyorum. İlerleyen zamanlarda tez konusu olacak üniversitelerde anlatılacak bir şeydir. İnsanlar derler ki hiç vicdanın sızlamıyor hiç mi insafın yok. Genç kardeşlerimiz akın akın Yeniden Refah Partisi’ne geliyor” “ Yeniden Refah İnancı iktidar yolunda ilerliyor. Gebze’de, bu salonda gözlerinizde ki ışığı görüyorum. Bu öyle bir ışık ki kim gelirse gelsin, ne yaparsa yapsın söndürmeye gücü yetmeyecek. Yeniden Refah inancıyla çalışmalıyız. İlçe Başkanımız Engin Kılıç kardeşimizin duruşu bu inancımızı doğruluyor. Ben inanıyorum ki Yeniden Refah kadroları olarak büyük başarılara imza atacaksınız” dedi. ifadelerini kullandı. Teşkilat çalışmalarında başarılı olanlara ve yeni üyelere rozet taktimının ardından program sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL