Amsterdam’da KOTO rüzgarı

KOTO, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’nda Kocaeli rüzgarı estirdi   Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 2 – 3 Haziran 2023 tarihlerinde, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi, DEİK Sağlık İş Konseyi ve Hizmet..

Amsterdam’da KOTO rüzgarı

KOTO, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’nda Kocaeli rüzgarı estirdi

 

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 2 – 3 Haziran 2023 tarihlerinde, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi, DEİK Sağlık İş Konseyi ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin destekleriyle, ALZ Fuar ve GO Fair tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen olan “Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı büyük bir başarıyla tamamlandı.

FUAR ÇOK BEĞENİLDİ

Açılışı; T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizminden Sorumlu Genel Müdür Yrd. Alperen Kaçar, ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ve Başkan Yardımcısı Mülkiye Alagöz, Amsterdam Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Achmed Baadoud, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, T.C. Amsterdam ve Rotterdam Başkonsolosları ile Ticaret Ataşeleri, Temos Başkanı Dr. Claudia Mika, Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Derneği Başkanı Ethem Emre, Genel Koordinatörü Metin Yazarel ve Hollanda iş dünyasının bir çok temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen Fuar katılımcı ve ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

KOTO FUARDA STANT AÇTI

Türkiye’nin seçkin 60 Hastanesi ve Kliniklerinin üst yöneticileri ve Uzman Doktorlarının stantlarıyla katılım sağladığı Fuarda, Kocaeli Ticaret Odası da stant açtı. Fuara özel hazırladığı dijital kataloglarla Kocaeli’nin sağlık kuruluşlarını tanıtan Kocaeli Ticaret Odası, Hollanda kamuoyunda adeta Kocaeli rüzgarı estirdi. Fuarı ziyaret eden Hollanda Vatandaşları ve Hollandalı sektör profesyonelleri Türkiye ve Kocaeli’nin önde gelen hastanesi, klinikleri ve sağlık turizmi acenteleri yöneticileri ve uzman doktorlarıyla ücretsiz görüşme fırsatı yakalarken, KOTO Standında da verimli görüşmelere imza atıldı. Fuar kapsamında düzenlenen konferansta ise, Hollanda sağlık altyapısı ve sigorta sisteminin sigortası sisteminin işleyişi ile Sağlık Turizminde başarılı olmanın yolları Hollandalı ve Alman konuşmacılar tarafından dinleyicilerle paylaşıldı.

BAŞKAN BULUT: KOCAELİ’NİN SAĞLIK TURİZMİNDEKİ KALİTESİ TESCİLLİ

Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’nın verimli geçtiğini ifade ederek değerlendirmelerde bulunan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Kocaeli’nin, sağlık turizmi alanında, dünya çapında tescillenmiş bir kalitesi var. Gerek hastane, gerek sağlık kadroları ile mevcut durumu daha yukarılara taşıyacak büyük bir potansiyel de söz konusu. Biz de KOTO olarak, Avrupa’nın Kocaeli’ye ilgisini, somut işbirliklerine dönüştürmek amacıyla fuarda stant açtık. Kocaeli’deki hastanelerimizin broşürlerinden oluşan İngilizce katalog hazırlayarak kapasiteleri ve nitelikleri hakkında bilgiler verdik. Çok verimli bir fuardı. Güzel geri dönüşler ve işbirlikleri bekliyoruz” dedi.

İLGİ KATLANARAK ARTIYOR

Fuarın ikinci günü tüm gün boyunca düzenlenen B2B İkili İş Görüşmeleri toplantısında Türk Hastane ve Klinikler ile Hollandalı Sağlık Turizmi Acenteleri ve Hollanda Sağlık Sektörü Temsilcileri arasında 400’ün üzerinde randevulu iş görüşmesi gerçekleştirildi. Fuarın organizatörü ALZ Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz yaptığı açıklamada, Hollanda vatandaşlarının Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’na gösterdiği yoğun ilginin Avrupa’da Türkiye’ye ve Türkiye sağlık sektörüne duyulan güvenin çok büyük bir göstergesi olduğunu ifade etti. 2021 yılında 670.730 uluslararası hastanın şifa bulmak için Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Alagöz, bu sayının 2022 yılında 1.258.382 kişiye ulaştığını, katlanarak artan uluslararası hasta sayısının da bu tezi desteklediğini ifade etti.

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ’NÜN HOLLANDA’DAKİ VİTRİNİ

“WORLD HEALTH TOURISM CENTER ROTTERDAM” GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarının organizatörü ALZ Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cihat ALAGÖZ öncülüğünde, Türkiye-Hollanda Ticaret Odası Derneği işbirliğinde Hollanda’da kurulan “EU Trade Centers B.V.” tarafından dünya çapında açılması hedeflenen Merkezlerin ilk halkası olan “World Health Tourism Center Rotterdam” (Dünya Sağlık Turizmi Merkezi)  3 Haziran 2023 Cumartesi akşamı, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı için Türkiye’den Hollanda’ya gelen hastane, klinik ve sağlık turizmi acentelerine tanıtıldı.

Yenilikçi vizyonu ve iş modeli ile dünyada bir ilk niteliğinde olan “World Health Tourism Center Rotterdam”, Hollanda ve komşu ülkelerinin sağlık turizmi pazarına odaklanmak isteyen lider ve öncü Hastaneleri, Klinikleri, Termal Tesisleri, Yaşlı Bakım Merkezlerini, Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşlarını, Sigorta Şirketlerini, Asistans Şirketlerini ve İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşlarının Hollanda temsilciliklerini tek çatı altında Avrupa pazarı ile buluşturacak.

RESEPSİYONA YOĞUN İLGİ

Hollanda ve komşu ülkelerde yürütülecek etkin tanıtım ve pazarlama çalışmaları sayesinde yurt dışında tedavi olmak isteyen tüm bireyler açısından bir çekim merkezi olacak “World Health Tourism Center Rotterdam”ın Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ethem Emre ve Metin Yazarel’in ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım resepsiyonuna; T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizminden Sorumlu Genel Müdür Yrd. Alperen Kaçar, Amsterdam Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Achmed Baadoud, T.C. Amsterdam ve Rotterdam Ticaret Ataşeleri ve Türkiye’den gelen hastane ve kliniklerin yöneticilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik Türkiye delegasyonu katıldı.

MUHATABİYET SORUNU ORTADAN KALKIYOR

World HTC Rotterdam Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, yaklaşık 2.500 metrekare kapalı alanı binada ofisi bulunan hastane ve klinikler sayesinde, Avrupa’daki hastalar açısından en önemli dezavantajlardan biri olarak değerlendirilen “muhatabiyet” sorununun ortadan kalkacağını belirtti. “Türkiye’deki tedavilerinin ardından Hollanda’ya dönen kişiler, herhangi bir sorun ya da şikayeti ortaya çıktığında doğruca Rotterdam’daki merkezde bulunan ilgili Hollanda Temsilciliği ofisine müracaat ederek gerekli çözüm yollarının koordinasyonu sağlanacak. Sağlık sorunları için Hollanda dışında tedavi alternatifine yönelmeyi planlayan kişilerin en önemli endişesi olan, tedavi öncesi ve sonrasındaki doğrudan muhatabiyet sorunu da, bu proje ile ortadan kalkmış olacak.” dedi. Türkiye Sağlık Turizmi Sektörünü Avrupa’da çok daha güçlü bir biçimde konumlandırmaya yönelik önemli bir adım niteliğinde olan World Health Tourism Center Rotterdam, 1 Eylül 2023 tarihinde faaliyete geçecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL