Dünya Ekonomi Genel Güncel Manşetler

AP’den önemli açıklama

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile sığınmacı krizi meselesinde anlaşmaya varacağını söyledi. Avrupa Birliği’ne üye 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, mülteci kriziyle mücadelede Türkiye’nin desteğini alma..

AP’den önemli açıklama

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile sığınmacı krizi meselesinde anlaşmaya varacağını söyledi.

abbb-640x360

Avrupa Birliği’ne üye 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, mülteci kriziyle mücadelede Türkiye’nin desteğini alma amacıyla hazırlanan taslak anlaşma metniniBrüksel’de ele alıyor. Zirveye yarın katılacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu gece AB Konseyi Bakşanı Donald Tusk ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan AB Dönem Başkanı ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte, mülteci krizinin çözümü için Türkiye ile anlaşmaktan başa bir alternatiflerinin olmadığını söyledi. İki gün sürecek AB Zirvesi öncesinde açıklama yapan Mark Rutte, “Bir anlaşmaya ulaşmak zorundayız.” dedi. Rutte, anlaşmanın önünde bazı yasal engellerin de bulunduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sağlamaya hazır olduğunu belirten Rutte, fakat bunun için şartların yerine getirilmesi gerektiğini hatırlattı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL