Yazarlar

Atatürk’ü Dinleseydin Hocam

Malumunuz Kocaeli’nin yani ilimizin Kartepe İlçesinde geçen hafta yaşanan bir konu ülke gündemine kadar taşınmıştı. Suadiye Barbaros İlkokulu’nun müdürü, hiperaktif bir çocuğu baş edemedikleri gerekçesiyle cezalandırarak tören boyunca beton zeminde..

Atatürk’ü Dinleseydin Hocam

Malumunuz Kocaeli’nin yani ilimizin Kartepe İlçesinde geçen hafta yaşanan bir konu ülke gündemine kadar taşınmıştı. Suadiye Barbaros İlkokulu’nun müdürü, hiperaktif bir çocuğu baş edemedikleri gerekçesiyle cezalandırarak tören boyunca beton zeminde oturtmuştu. Tabi bu müdür beyin ilk gündem oluşu da değildi daha öncede 2016’nın ocak ayında da görev yaptığı Akmeşe İlkokulu’ndan yolun karşısında bulunan evine çektiği kalorifer hattıyla gündeme gelmişti.

Enteresandır bu mevzu öğretmenler gününde yaşandı.

Aslında ilimizde yaşanan bu mevzu ülke genelinde yaşanan skandalların yanında zayıfta bir örnek. Şimdiye kadar bu kulaklar ne haberler duydu; Öğrencisini taciz eden, velisini taciz eden, zorla para toplayan, öğrencisine şiddet uygulayan, garip garip söylemler ile asıl vazifesinin yanında kendine vazife çıkaran…

Say say bitmez

Öğretmenlik kutsal bir meslek, bu konuda herkes hemfikir.

Netice itibari ile Cumhurbaşkanını da yetiştiren onlar, NASA mühendislerini yetiştiren de onlar.

Ama bu mesleği böyle ayaklar altına alarak, kimlik olarak öğretmenliği hak etmiş fakat kişilik olarak uzaktan yakından alakası olmayan tipleri gördükçe hepinizin gibi benimde moralim bozuluyor.

Kartepe’de ki bu müdür verdiği ceza ile aslında kişiliğini çok net bir şekilde ortaya koymuş, kamuoyunda da gereken tepkiyi almıştır. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü de konu ile ilgili soruşturma başlattıklarını dile getirmiş. Elbette o küçük çocuğa verilen bu saçma cezanın bir cezası olacaktır.

Ama dediğim gibi daha neler duyduk ve duymaya devam edeceğiz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler için söylediği şu söz geliyor aklıma “Öğrenci ne yaşta ve sınıfta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakacak ve öyle davranacaksın.”

Tabi Mustafa Kemal’in bu sözünü o müdürün bilmesine imkan yok. Biliyor olsaydı bugün bu halde olmazdı. Yazık…

Dünyanın dehasını kabul ettiği Mustafa Kemal sadece bu sözleri söylemedi öğretmenlere bakın başka hangi sözlerle seslendi o kutsal mesleği icra edenlere:

“Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.

Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.”

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…”

“Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir.”

“Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister.”

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.”

“Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.”

“En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur.”

“Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.”

Tüm öğretmenlerimizin geçmiş öğretmenler gününü kutlarım.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL