Spor

Avrupa’nın Zirvesindeler

Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen 15. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Avrupa’nın en iyi takımı oldu. Türkiye Turnuvada..

Avrupa’nın Zirvesindeler

Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen 15. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Avrupa’nın en iyi takımı oldu. Türkiye Turnuvada üç Avrupa şampiyonu çıkarırken, bir gümüş, altı da bronz madalya olmak üzere toplam 10 madalya ile genel klasman da ise şampiyonu oldu.

67 TAKIM KATILDI

12 ülkeden 67 takımın yarıştığı organizasyonda Türkiye adına 19 ekip mücadele etti. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan 15. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor şampiyonluk unvanını korudu. Geçtiğimiz yıl Kocaeli’de düzenlenen organizasyonda ümit-genç bayan takım kumite dalında zirveye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, bu yıl Kosova’nın ev sahipliği yaptığı organizasyonda da kupanın sahibi oldu.

ZORLU RAKİPLERİ YENDİ

Gülşen Demirtürk, Fatma Naz Yenen, Rabia Şentürk, Dilara Ergün ve Dilruba Karasu’dan oluşan ekip bir birinden güçlü rakipleri geride bıraktı. Mavi beyazlılar ilk olarak ev sahibi Kosova’yı 2-1, ardından Bosna Hersek temsilcisini de 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.

İKİNCİ KEZ AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

Bir diğer Bosna Hersek temsilcisi karşısında altın madalya için mücadele Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, rakiplerini mağlup ederek bu kategoride üst üste ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Antrenörler İbrahim Erçin ile Mesut Kolaylı üst üste kazandıkları Avrupa Şampiyonluklarını başarılı karatecilerle birlikte kutladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL